18:37 30.09.2016

До України із Сербії екстрадовано українського агробізнесмена, суд заарештував його з правом застави

2 хв читати
До України із Сербії екстрадовано українського агробізнесмена, суд заарештував його з правом застави

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники Служби безпеки України затримали черкаського агробізнесмена, доставленого із Сербії співробітниками Українського бюро Інтерполу, повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

"Правоохоронці встановили, що підприємець входив до складу організованого угруповання, підозрюваного у привласненні в 2014 році майже 20 млн державних коштів "Державної продовольчо-зернової корпорації України". Було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ІФ)", - ідеться в повідомленні.

Шевченківський районний суд м. Києва в п'ятницю обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави в розмірі 5 млн грн. Досудове слідство триває.

За інформацією СБУ, бізнесмен тривалий час переховувався за кордоном і був оголошений в міжнародний розшук. Трьох його спільників було затримано раніше, справи щодо них уже в судовому розгляді.

За матеріалами СБУ комерсант був затриманий Інтерполом на початку липня 2016 року за спробу в'їзду до Сербії з однієї із сусідніх країн.

Як повідомлялося, за інформацією СБУ, засновник і власник локального сільгоспвиробника з Черкаської області в 2014 році уклав угоду із зерновим оператором "Державна продовольчо-зернова корпорація України", і аграрії отримали майже 20 млн грн за закупівлю в них зернових майбутнього врожаю. "Співробітники спецслужби встановили, що агропідприємство не забезпечило постачання у встановлений термін, бізнесмен привласнив державні гроші ц тривалий час переховувався за кордоном", - зазначають в українській спецслужбі.

Інформація про затримання бізнесмена в Сербії з'явилася 5 липня цього року, відтоді вирішувалося питання його екстрадиції в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА