10:19 01.10.2016

Звинувачення у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів можуть бути передані до суду в жовтні

2 хв читати
Звинувачення у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів можуть бути передані до суду в жовтні

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник прогнозує, що перші звинувачення у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів можуть бути передані до суду вже в жовтні.

"Перші звинувачення у справі "чорної бухгалтерії" можуть бути передані до суду в жовтні", - цитує А.Ситника офіційний "Твіттер" НАБУ в п'ятницю.

Крім того, за словами директора Бюро, найближчим часом буде направлено до суду звинувачення проти слідчого Генеральної прокуратури, який підозрюється в незаконному заволодінні талонами на значний обсяг пального, що належали сільській раді.

Згідно з повідомленням НАБУ в Твіттері, А.Ситник також висловив надію, що Інтерпол ухвалить позитивне рішення щодо оголошення в міжнародний розшук розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.

Загалом, за словами А.Ситника, Бюро підтримує нову судову реформу, "яка допоможе зменшити рівень корупції в Україні". Що стосується можливості створення Антикорупційного суду, то, на його думку, до визначення компетенції такого суду "потрібно підійти зважено" .

Як повідомлялося, наприкінці травня було оприлюднено інформацію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Трепака, який стверджував, що передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

НАБУ почала розслідування на підставі заяви В.Трепака за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Із цих документів випливає, що Партія регіонів займалася фінансуванням інших політичних сил, зокрема представлених у Верховній Раді VIII скликання, заявив тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА