10:17 04.10.2016

ЄІБ виділить Україні EUR200 млн на оновлення транспорту

1 хв читати
ЄІБ виділить Україні EUR200 млн на оновлення транспорту

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриє кредитну лінію на EUR200 млн для фінансування інвестицій в міський громадський транспорт до 20 муніципалітетів в Україні.

Як говориться в повідомленні банку на його сайті, відповідний рішення рада директорів ухвалила 23 вересня цього року.

ЄІБ зазначає, що проект спрямований на підвищення частоти і регулярності роботи громадського транспорту в середніх містах України. Передбачається, що кошти також дозволять знизити шкідливі викиди за рахунок переходу на електротранспорт, це матиме позитивний ефект на місцеву економіку.

Загальна вартість проекту оцінюється в EUR400 млн.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у жовтні 2015 року схвалив виділення EUR100 млн підприємствам громадського транспорту Одеси, Чернігова, Чернівців та кількох інших міст країни під гарантії муніципалітетів для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищення його ефективності.

При цьому до підписання відповідних договорів ЄБРР має намір виділити в рамках технічної кооперації до EUR2,5 млн, після підписання - ще EUR5,5 млн. Зокрема, "Одесаміськелектротранс" отримає кредит EUR8 млн на купівлю 45 нових тролейбусів, Чернівці розраховують за допомогою ЄБРР придбати 40 тролейбусів, Чернігів - 10.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА