17:07 06.10.2016

Турчинов заявив про необхідність швидко і ефективно реагувати на кіберзагрози

2 хв читати

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов на засіданні Національного центру кібербезпеки наголосив на необхідності створення активного захисту кіберпростору України.

Як повідомляє в четвер прес-служба РНБО України, на засіданні Національного центру кібербезпеки під головуванням О. Турчинова були розглянуті питання захисту інформації в державному секторі та на критично важливих об'єктах інфраструктури.

За словами О. Турчинова, протистояння в кіберпросторі є небезпечною складової гібридної війни, розв'язаної проти України, "тому потрібно швидко, надійно і ефективно реагувати на будь-які кіберзагрози, що неможливо без інтеграції та чіткої взаємодії всіх наявних ресурсів суб'єктів кібербезпеки".

"Окрім відпрацювання ефективного реагування на кібератаки і киберінциденти, слід вибудувати активний захист кіберпростору, створюючи належні умови для інституційного та технологічного забезпечення кібербезпеки", - підкреслив секретар РНБО України.

Зважаючи на це, на засіданні Національного центру кібербезпеки були розглянуті заходи щодо вдосконалення системи зберігання, передання та обробки даних державних реєстрів та баз даних із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. "Окрему увагу було приділено розвитку інтегрованої захищеної системи державних реєстрів, баз даних і дата-центрів для обробки і резервного збереження інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів", - зазначено в повідомленні.

Також були визначені протоколи спільних дій та інформаційного обміну в режимі реального часу суб'єктів забезпечення кібербезпеки під час виявлення кібератак і киберінцидентів.

Крім того, секретар РНБО України наголосив, що найкращі техніка і технології безсилі без належного людського потенціалу.

"Тому підготовка відповідних фахівців для державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки є для нас актуальним питанням", - сказав О. Турчинов, додавши, що така підготовка має відбуватиметься як в Україні, так і за її межами.

У цьому контексті учасники засідання обговорили питання розвитку системи підготовки кадрів для потреб державних суб'єктів, які забезпечують кібербезпеку країни, і розвитку навчального і науково-дослідного потенціалу системи кібербезпеки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА