11:07 07.10.2016

У Верховній Раді планшетам і смартфонам нададуть можливості касових апаратів

2 хв читати
У Верховній Раді планшетам і смартфонам  нададуть можливості касових апаратів

Верховна Рада в першому читанні затвердила закон про розробку системи касових апаратів нового покоління. За відповідний законопроект №4117 проголосували 4 жовтня 267 народних депутатів.

Законопроект передбачає введення нового типу РРО (реєстратора розрахункових операцій) - так званої розподіленої комп'ютерно-касової системи (РККС). Принципова відмінність від уже наявних типів РРО полягає в тому, що до РККС можна буде підключати ноутбуки, планшети, комп'ютери і навіть смартфони. На вибір підприємця. У підсумку, витрати на закупівлю та утримання касових апаратів, що болісно переносяться бізнесом, будуть істотно знижені за рахунок вже наявної техніки.

Законопроект передбачає створення інноваційного (цифрового) РРО, до якого буде підключена техніка, що входить в «мережу» розподіленої комп'ютерно-касової системи. Кожна транзакція через РККС буде захищена цифровим підписом, що зберігається в системі, що також суттєво спростить захист прав споживачів.

Перехід на нову систему для власників діючих РРО буде проходити добровільно. Наразі законопроект доопрацьовується з урахуванням рекомендацій експертів. Головна мета законопроекту - максимальна простота адміністрування і здешевлення витрат в сегменті касових операцій для бізнесу.

Експерти розраховують, що даний законопроект стане першим етапом щодо лібералізації ринку РРО та відкриває дорогу для інших технологій, наприклад таких, як наднадійна технологія блокчейн, що зараз використовується в новітніх системах електронних розрахунків, знижуючи корупційні ризики і можливість спотворення інформації. Згідно висновків експертів міжнародних аудиторських компаній, що входять до «Великої четвірки», блокчейн - це еволюційний крок у розвитку технологій оптимізації бізнес-процесів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА