14:09 11.10.2016

Мазурчак: Уряд хоче дозволити олігархам продавати населенню дешевий газ за ціною дорогого

2 хв читати
Мазурчак: Уряд хоче дозволити олігархам продавати населенню дешевий газ за ціною дорогого

Введення обліку природного газу залежно від калорійності слід починати з населення, а не з промисловості, інакше ця ініціатива перетвориться на чергову спробу заробити на людях, заявляє співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи план заходів "Нафтогазу", що передбачає з наступного року введення обліку газу в одиницях енергії (кВт-год).

"Наш край" пропонує першим пунктом плану передбачити обов'язкове встановлення нових приладів обліку всім побутовим споживачам з чітко визначеними термінами та фінансуванням за рахунок постачальників газу. І тільки після того, як відповідними приладами обліку буде охоплено всіх побутових споживачів, мова може йти про промисловість ", - зазначив О.Мазурчак.

Співголова партії зазначив, що введення такого обліку для промисловості буде означати, що "Нафтогаз" купуватиме паливо за ціною, яка залежить від калорійності, а продавати людям виключно за високими "ринковим" тарифами.

"Сьогодні побутові лічильники вимірюють тільки обсяг спожитого блакитного палива. Після "нововведення" "Нафтогазу" для промисловості люди будуть змушені або купувати дорогий спеціальний лічильник, або платити за найвищою ціною. В наших умовах газовики будуть зацікавлені в продажу населенню газу найгіршої якості, оскільки люди, на відміну від підприємств, які не зможуть виміряти його "ефективність" і продовжать платити за обсяг", - додав він.

Разом з тим, на його думку, теплогенерувальні підприємства зможуть швидко встановити лічильники калорійності та платити "Нафтогазу" за спожите блакитне паливо з урахуванням його калорійності. "Тоді як у тарифі на тепло залишаться високі ціни, цього не можна допустити", - резюмував О. Мазурчак.

Раніше повідомлялося, що планом заходів "Нафтогазу" передбачається введення обліку газу в одиницях енергії з другого кварталу 2017 року. Документ містить 11 етапів. Планом передбачені заходи, які дозволять запровадити комерційний облік газу під час його видобутку, транспортування, розподілу, постачання і використання в одиницях енергії, а саме в кВт-год.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю, пошкоджено об'єкт інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА