11:41 12.10.2016

"ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір відмовитися від споживання газу за 2 роки

2 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір відмовитися від споживання газу за 2 роки

Металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір відмовитися від споживання природного газу, замінивши його пиловугільній сумішшю за наступні два роки.

У середу в Кривому Розі прем'єр-міністр Володимир Гройсман взяв участь у введенні в експлуатацію установки вдування пиловугільного палива в доменну піч №9 на металургійному комбінаті "ArcelorMittal Кривий Ріг".

"Ми вдувати зараз 40 тонн на годину, це в середньому 120 кг на тонну чавуну і нуль природного газу на тонну чавуну конкретно на цій доменній печі", - повідомив В.Гройсману під час запуску установки представник компанії.

За його словами, вартість установки вдування пиловугільного палива в доменну піч №9 становить трохи понад $60 млн, а економія від її використання в пусконалагоджувальний період $15 млн. При цьому в компанії очікують а в наступному році заощадити $30 млн.

"У нас ще буде другий етап, ця установка готує вугілля не тільки для дев'ятої доменної печі, ми будемо його транспортувати до першої доменної печі, там у нас ще три доменні печі працюють. Тобто ми плануємо за два роки наступних повністю позбутися від природного газу і буде використовуватися пиловугільне паливо ", - підкреслив він.

За словами представника компанії, прогнозне споживання комбінатом палива в 2016 році складе 680 млн куб м газу, а раніше становило близько 1 млрд куб м в рік.

Генеральний директор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Парамжит Калон повідомив, що компанія закуповує газ у різних постачальників, а ціна становить $255-260 за тис. куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА