16:48 12.10.2016

USAID почав нову програму технічної допомоги українським аграріям

2 хв читати
USAID почав нову програму технічної допомоги українським аграріям

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) починає нову програму технічної допомоги аграрному сектору України загальним бюджетом $20,6 млн, що сприятиме реалізації потенціалу країни в галузі сільського господарства.

Відповідно до прес-релізу Мінагропроду, про це за результатами зустрічі з представниками USAID повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.

"Приємні новини, тільки зустрівся з новим директором регіональної місії USAID в Україні Сюзан Фрітц. Пані Фрітц серед іншого повідомила про початок нового чотирирічного проекту USAID" Програма підтримки аграрного та сільського розвитку, який раніше обговорювався нами з представниками організації ", - цитується міністр.

Тривалість реалізації проекту - 4 роки: з вересня 2016 по липень 2020.

За словами Міністра, мета і завдання проекту відповідають "Єдиній комплексній стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій 2020" та комплексному стратегічного плану Міністерства "3 + 5".

Чотирирічний проект технічної допомоги "Програма підтримки аграрного та сільського розвитку" сприятиме формуванню кращих умов для малих і середніх аграріїв завдяки зміцненню інституційного потенціалу Мінагропроду в реалізації реформ в аграрному секторі, створення прозорих нормативно-правових засад у сфері земельних відносин, а також впровадженню реформ, які дозволять модернізувати системи зрошення земель.

Також очікується, що проект сприятиме зростанню експортного конкурентоспроможності малих і середніх виробників овочів, фруктів, молока і м'яса, надаючи допомогу малим і середнім гравцям у впровадженні міжнародних стандартів якості і безпеки продукції, експорту продукції на зовнішні ринки, а також використанні можливостей в рамках Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Ще одним завданням проекту є підтримка розвитку сільських територій на основі розширення можливостей громадян для працевлаштування та отримання доходів, а також надання допомоги певним територіальним громадам в розробці ефективних стратегій розвитку місцевої економіки, стимулювати її зростання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА