12:27 13.10.2016

Заборона на продаж алкоголю в столиці в нічний час набула чинності

2 хв читати
Заборона на продаж алкоголю в столиці в нічний час набула чинності

Рішення Київської міської ради (Київрада) про заборону реалізації суб'єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території Києва з 23:00 до 10:00 набуло чинності, повідомив депутат фракції "Солідарність" у Київраді Владислав Михайленко.

"Рішення опублікували в газеті "Хрещатик", а отже, з сьогоднішнього дня воно починає діяти. Міська влада проводить роз'яснювальні роботи серед підприємців. Ми ще направлятимемо листи для представників бізнесу, щоб повідомити про це рішення", – цитує депутата прес-служба фракції.

За словами В. Михайленка, деякі столичні підприємці досі не звертають уваги на прийняте рішення, і не бажають скоригувати свою діяльність у відповідності з ним.

"Хочу ще раз наголосити – все ухвалено, підписано, не ветовано і працюватиме", – зазначив депутат Київради.

В. Михайленко уточнив, що в рамках прийнятого рішення київська влада рекомендувала Головному управлінню МВС України в Києві посилити контроль на вулицях міста, щоб не допускати розпиття спиртного на спортивних майданчиках, в парках, скверах і всіх видах громадського транспорту.

Крім того, Київрада рекомендувала органам ліцензування здійснювати перевірки суб'єктів господарювання щодо виконання цього рішення, а також інформувати про їх результати Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Як повідомлялося, депутати Київради на засіданні 22 вересня ввели заборону на реалізацію суб'єктами господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю, алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території Києва з 23:00 до 10:00. Відповідне рішення підтримали 86 депутатів.

Рішенням передбачається, що заборона поширюватиметься лише на продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі. Продаж спиртних напоїв та пива у ресторанних закладах у нічний час не забороняється.

Київрада рекомендує органам контролю застосовувати до порушників передбачені законодавством заходи, зокрема звертатися до органыв ліцензування з рекомендацією про позбавлення суб'єктів господарювання ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен просить Warner Bros. Discovery створити україномовну аудіодоріжку для програм своїх телеканалів в Україні

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА