11:32 19.10.2016

ФДМ пропонує уряду затвердити стартову ціну продажу ОПЗ

2 хв читати
ФДМ пропонує уряду затвердити стартову ціну продажу ОПЗ

Фонд державного майна (ФДМ) України пропонує уряду на засіданні в середу схвалити умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) та стартову ціну цього пакета на рівні 5,16 млрд грн ($201,07 млн за поточним офіційним курсом НБУ), повідомив голова ФДМ Ігор Білоус.

"Ви сьогодні почуєте нову ціну на рівні 5,16 млрд грн. Але давайте не забігати наперед, давайте її приймемо, а потім коментуватимемо", - сказав І.Білоус журналістам перед засіданням Кабміну.

Він зазначив, що наразі всі інтересанти - це іноземні компанії.

За словами голови фонду, найбільш гострі питання від потенційних учасників конкурсу - це питання постачання газу та збереження несприятливої кон'юнктури на ринку аміаку і карбаміду - основній продукції, яку випускає ОПЗ.

Як повідомлялося, Фонд держмайна призначив на липень цього року конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), проте він завершився безрезультатно з огляду на відсутність заявок.

І.Білоус спочатку запропонував для повторного конкурсу встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, вважаючи, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути продано дорожче ніж за $300-400 млн.

Остаточне рішення про стартову ціну продажу та затвердження умов повторного конкурсу має ухвалити Кабінет Міністрів. Очікувалося, що це відбудеться до кінця вересня, що дало б змогу провести конкурс у першій половині листопада.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА