12:51 19.10.2016

ВР закликає протиборчі сторони в Сирії припинити активні бойові дії й дотримуватися міжнародного права

2 хв читати
ВР закликає протиборчі сторони в Сирії припинити активні бойові дії й дотримуватися міжнародного права

Верховна Рада закликає сторони збройного конфлікту в Сирії припинити активні бойові дії на всій своїй території та дотримуватися норм міжнародного права, прав людини і міжнародного гуманітарного права.

За постанову №5214 про звернення Верховної Ради до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії проголосував 241 народний депутат.

Верховна Рада закликала "усі причетні сторони сприяти створенню необхідних передумов для відновлення політичного процесу врегулювання, спрямованого на створення інклюзивної перехідної влади в Сирії, з подальшим ухваленням Конституції та проведенням виборів відповідно до Женевського комюніке 2012 року та резолюції Ради безпеки ООН 2254 (2015)".

Також у постанові міститься заклик до сторін збройного конфлікту Сирії "припинити активні бойові дії на всій території Сирії, зокрема в місті Алеппо, та дотримуватися режиму припинення вогню відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 22668 (2016).

Український парламент закликав сторони збройного конфлікту в Сирії дотримуватися норм міжнародного права, прав людини і міжнародного гуманітарного права, а також забезпечити умови для створення гуманітарного коридору для евакуації поранених.

Верховна Рада також закликала сторони збройного конфлікту, "зокрема Російську Федерацію, відмовитися від застосування нападів невибіркового характеру і зброї невибіркової дії, а також інших заборонених засобів і методів ведення війни в ході бойових дій на території Сирії, зокрема від застосування авіації й артилерії в місцях купчення та проживання цивільного населення".

Українські парламентарі також закликали сторони конфлікту розпочати переговори щодо політичного врегулювання конфлікту на основі резолюції Ради безпеки ООН.

Крім того, народні депутати України закликали міжнародні організації, зокрема ООН та ЄС, "посилити тиск на режим Путіна з метою примушення Російської Федерації дотримуватися норм міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права в ході збройного конфлікту на території Сирії".

ВР також закликала міжнародні організації розслідувати випадки серйозних порушень міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права в ході збройного конфлікту в Сирії, зокрема воєнних злочинів і злочинів проти людяності, і притягнути до відповідальності осіб, які скоїли найсерйозніші злочини під час конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА