14:10 19.10.2016

Новим в.о. глави "Укравтодору" призначено екс-міністра транспорту Польщі

3 хв читати
Новим в.о. глави "Укравтодору" призначено екс-міністра транспорту Польщі

Новим виконувачем обов'язків голови Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") призначений Славомір Новак – екс-міністр транспорту Польщі.

"Ми вважаємо, що "Укравтодор" вимагає серйозних знань, зокрема міжнародних. Наша позиція полягає в тому, що в Україні мають бути створені якісні автомобільні дороги, автобани, що з'єднуватимуть нас з країнами Європи, і тому професійний рівень "Укравтодору" треба підвищувати", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перед поданням С. Новака на засіданні уряду в Києві в середу.

Як зазначив сам С. Новак, зокрема, раніше він відповідав за транспортні плани та інвестиції при підготовці Польщі до Євро-2012, до цього був, зокрема, депутатом польського сейму. Одним зі своїх найбільших успіхів він назвав фундаментальну реформу польських залізниць і IPO компанії PKP Cargo (на сьогоднішній день один з її реформаторів Войцех Балчун очолює "Укрзалізницю" – ІФ).

"Про бачення реформ: це створення державного дорожнього фонду та покращення співпраці з ЄБРР і СБ з приватним капіталом. Нам потрібно дуже швидко зробити технічний аудит доріг і поліпшити технічні стандарти. Нам потрібно швидко зробити план будівництва та реконструкції доріг на підставі трафіку", - сказав він.

С. Новак додав, що він хоче запрошувати в Україну інтернаціональні компанії, які разом з українським бізнесом братимуть участь у дорожніх тендерах.

"Для мене дуже важливою буде внутрішня реформа "Укравтодору" і ефективна система контролю вантажних автомобілів, системи зборів за них", - зазначив він.

Як зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, протягом десятиліть "Укравтодор" був джерелом корупції, об'єктом нарікань і навіть глузування з боку громадян.

"Україна входить в еру нових доріг, нової інфраструктури, яка повинна надати державі зростання економіки, а громадянам – безпека, комфорт і нові стандарти життя. Не можна будувати нові дороги старим заіржавілим катком. Не можна перетворити "Укравтодор" на сучасну швидку європейську компанію, користуючись пострадянським мисленням", - цитує В. Омеляна прес-служба міністерства.

Він додав, що європейський керівник має наповнити "Укравтодор" європейським змістом.

"Щодо корупційного скандалу: причиною скандалу навколо фігури Славоміра Новака в Польщі є годинник вартістю $3,5 тис. І він згодом відстояв у суді своє чесне ім'я! Колишні керівники "Укравтодору", облавтодорів мають маєтки, дорогі авто тощо. Жоден з них не сидить у в'язниці, жоден з них не позбувся посади через скандал. Скандал у Польщі закінчився відставкою С. Новака з посади. В українських реаліях це взагалі фантастична історія. На сьогодні вона закрита", - наголосив В. Омелян.

Як повідомлялося днями глава міністерства інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначав, що "Укравтодор" найближчим часом може отримати нового керівника.

В. о. керівника "Укравтодору" у червні 2016 року був призначений Євген Барах, який раніше обіймав посаду першого заступника голови агентства.

С. Новак - польський політик, політолог за освітою. З 2007 до 2009 рр. - держсекретар в канцелярії прем'єр-міністра і голови політичного кабінету прем'єр-міністра Дональда Туска. З 2009 до 2010 рр. - віце-президент парламентської фракції Громадянської платформи. З 2010 по 2014 рр .. - голова Поморського регіону. З 2010 по 2011 рр. - державний секретар у канцелярії президента з питань контакту з урядом і парламентом. З 2011 до 2013 рік - міністр транспорту, будівництва і морського господарства. Член парламенту кількох скликань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА