14:57 20.10.2016

Влада Києва відхилить петицію про недопущення перейменування просп. Московського на просп. Бандери

2 хв читати
Влада Києва відхилить петицію про недопущення перейменування просп. Московського на просп. Бандери

Влада Києва відхилить електронну петицію №4094 про недопущення перейменування просп. Московського на просп. Степана Бандери у зв'язку з фальсифікаціями голосування, повідомив керівник апарату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко.

"За результатами перевірки 3396 голосів або 30,09% (від необхідних для розгляду владою міста 10 тис. голосів - ІФ), швидше за все, було введено механічним способом без участі громадян", - цитує в четвер вдень В. Бондаренка прес-служба КМДА.

За його словами, в процесі було задіяно 160 IP-адрес, з яких було "кинуто" від 682 до 6 голосів. Ще з 34 IP-адрес голосували 5 разів і з 49 IP-адрес - 4 рази.

Більшість таких "голосів" введені за допомогою електронної пошти з домена @meta.ua, а прізвище, ім'я і по батькові введені прописними буквами без пропусків.

Також зафіксовано 28 фактів (56 голосів) голосування одним громадянином двічі. В даному випадку співпадають дані про IP-адреси, прізвища, імена, по батькові і адреси електронної пошти, пояснили в КМДА.

"Враховуючи розмах і явність фальсифікації голосів, у міста немає інших варіантів, окрім відхилення цієї петиції", - підсумував В. Бондаренко.

Як повідомлялося, 7 липня 2016 Київська міська рада перейменувала Московський проспект на проспект ім.Степана Бандери. За це рішення проголосувало 87 з 97 присутніх на засіданні депутатів столичної міськради, проти не висловився ніхто.

Того ж дня на сайті Київради була зареєстрована електронна петиція "не допустити перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери і присвоїти йому нейтральну назву".

"Особа Степана Бандери неоднозначна для українських громадян. І зараз рішення про міст, названий його ім'ям, розділяє суспільство на за і проти. Я, як житель Києва і громадянин України, наполягаю на тому, щоб назва мала географічний, художній або якийсь інший характер, не пов'язаний з ім'ям людей, які не мають ніякого відношення до Києва. Переконаний, проспекти, мости і вулиці столиці повинні називатися так, як це зручно киянам, а не так, як це не подобається Кремлю", - написав у петиції її автор Ігор Щукін.

Автор петиції пропонував дві альтернативні назви: проспект Північний і проспект Білоруський.

4 жовтня ця петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів.

5 жовтня постійна комісія Київської міськради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв'язків, розглянувши петицію про присвоєння проспекту ім. Бандери нейтральної назви, вирішила направити її на розгляд Комісії з питань найменувань КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА