14:08 25.10.2016

Екстрадиція в Україну Каськіва може тривати до 9 місяців

2 хв читати
Екстрадиція в Україну Каськіва може тривати до 9 місяців

У Генеральній прокуратурі України заявляють про призупинення владою Панами екстрадиційної перевірки щодо екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислава Каськіва до вирішення питання про надання йому політичного притулку.

"На цьому етапі екстрадиційну перевірку щодо Каськіва призупинено до моменту завершення розгляду його клопотання про надання політичного притулку", - сказав заступник генерального прокурора Євген Єнін журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо екстрадиційних процедур стосовно В. Каськіва.

Він пояснив, що за формальною процедурою це триває півтора місяця, якщо В. Каськів не оскаржувати рішення компетентних органів Панами (щодо надання йому притулку).

"Ми розраховуємо, що процес триватиме 6 місяців (щодо надання притулку), після цього до 3 місяців триватиме процедура екстрадиційної перевірки", - сказав Є. Єнін.

У свою чергу, генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що всі документи про екстрадицію В. Каськіва дуже швидко були передані панамської стороні. "Але, як і в кожному такому випадку, особа, яку ми вимагаємо екстрадувати, має право на судовий захист, судове оскарження на території, на якій він затриманий", - зазначив він на брифінгу у вівторок у Києві.

Наразі, за словами генпрокурора, тривають судові процедури, в яких В. Каськів та його адвокати оскаржать можливість екстрадиції, і навіть розглядається питання про можливість надання політичного притулку.

"Ці суди йдуть, ми їх відстежуємо", - сказав Ю. Луценко, додавши, що він не може прогнозувати якісь терміни в цьому питанні.

Як повідомлялося, 8 вересня стало відомо про отримання Генпрокуратурою від Інтерполу підтвердження про арешт в Панамі В. Каськіва. Є. Єнін тоді зазначав, що протягом 48 годин після затримання буде проведено судове слухання, під час якого буде відома процедура видачі Україні. У разі добровільної згоди з боку В. Каськіва процедура може тривати 30 днів.

12 вересня Панамський суд обрав В. Каськіву запобіжний захід у вигляді застави $600 тис., він подав клопотання про політичний притулок.

В, Каськів був оголошений у міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення).

На початку жовтня стало відомо, що В. Каськів вніс заставу і вийшов з в'язниці в Панамі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА