15:37 25.10.2016

Усі "справи Майдану" залишаються у Горбатюка, я очікую від нього активних результатів - Луценко

2 хв читати
Усі "справи Майдану" залишаються у Горбатюка, я очікую від нього активних результатів - Луценко

Розслідування всіх кримінальних проваджень за злочинами проти активістів Євромайдану в лютому 2014 р. залишаються у веденні департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та його керівника Сергія Горбатюка, завіряє генпрокурор України Юрій Луценко.

"Ніхто жодного слідчого або жодного кримінального провадження від керівництва начальника департаменту (спецрозслідувань - ІФ) Сергія Горбатюка не забрав. Усі справи Майдану від першого до останнього дня були і є під його керівництвом", - заявив Ю.Луценко на брифінгу в Києві у вівторок.

Генпрокурор зазначив, що очікує від С.Горбатюка "активних результатів двох із половиною років роботи над цими справами".

"Думаю, і суспільство зацікавлене в тому, щоб нарешті було притягнуто до відповідальності власне вбивць, які завдали важких поранень нашим людям на Майдані, та організаторів цього свавілля та злочинів проти людяності", - додав Ю.Луценко.

При цьому генпрокурор зазначив, що С.Горбатюк має довести "справи Майдану" до суду, "але з економічними злочини Януковича тягнути не можна".

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі в понеділок, 24 жовтня, повідомили про реорганізацію департаменту спецрозслідувань, у результаті якої було створено управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

"Для активізації та завершення досудового слідства і передачі в суд «Великої кримінальної справи» стосовно (екс-президента України - ІФ) В.Януковича та його найближчого оточення створено управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями. До складу управління увійшли 63 співробітники", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Водночас до департаменту спецрозслідувань після реорганізації входять 56 співробітників, очолюватиме його надалі С.Горбатюк, за цим департаментом залишається розслідування і передача до суду справ щодо Майдану.

Сам С.Горбатюк заявив, що передача так званої великої справи стосовно екс-президента Віктора Януковича в розслідування новоствореному в результаті реорганізації управлінню з розслідування злочинів Генпрокуратури, вчинених злочинними організаціями, становить загрозу доведенню цієї справи до кінця.

Пізніше заступник генпрокурора Євген Єнін зазначив, що організаційні зміни в департаменті спецрозслідувань зумовлені необхідністю розслідування кримінальних проваджень за злочинами проти активістів Євромайдану у більш стислі терміни та більш якісно.

Відповідаючи на запитання про те, чи не затягують такі організаційні зміни розслідування кримінальних проваджень, Є.Єнін сказав: "Навпаки, річ у тому, що у Горбатюка до цього моменту була значна кількість кримінальних проваджень, і це становило значну частину його додаткового навантаження. І саме з метою концентрації якнайшвидшого розслідування подій на Майдані прийнято таке рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА