17:24 25.10.2016

Європарламент виступив за зменшення залежності ЄС від російського газу

1 хв читати
Європарламент виступив за зменшення залежності ЄС від російського газу

Європарламент закликав країни ЄС і далі зменшувати залежність від російського газу, зокрема, за рахунок підвищення ролі скрапленого природного газу (СПГ), розширення ємності газосховищ, підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

"Подвоєння потужності трубопроводу Nord Stream може контрпродуктивно впливати на енергетичну безпеку, диверсифікацію джерел постачання та солідарність між державами-членами ЄС", - йдеться в ухваленій у вівторок резолюції Європарламенту.

Євродепутати наголошують, що "якщо всупереч європейським інтересам Nord Stream 2 все ж таки буде побудований, то це обов'язково потребує надійної оцінки доступності терміналів СПГ і детальної оцінки стану газового коридору Північ-Південь, щоб мати можливість компенсувати закриття шляхів постачання Центральної і Східної Європи".

Парламентарії підтримали дії Єврокомісії, Європейської зовнішньополітичної служби та окремих країн ЄС у проведенні "енергетичної дипломатії, спрямованої на побудову заснованого на правилах, транспарентного і добре функціонуючого світового газового ринку". Меті зниження залежності від занадто вузького кола постачальників газу мають сприяти і торговельна політика ЄС, вважають європарламентарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА