15:53 26.10.2016

Портал НАПК перевантажений, вже подано 42 тис. декларацій

1 хв читати
Портал НАПК перевантажений, вже подано 42 тис. декларацій

Сайт порталу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) не витримує кількості запитів, повідомила його голова Наталія Корчак.

"Реєстрація на порталі nazk.gov.ua не витримує величезної кількості запитів", - написала вона у мережі Facebook в середу.

За даними Н.Корчак, зараз дочірнє підприємство Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язок) держпідприємство "Українські спеціальні системи", адміністратор системи, розширють пропускну здатність фізичних каналів зв'язку та збільшення обчислювальної потужності серверного обладнання.

"Система, яку компанія-розробник "Міранда" створила на замовлення ПРООН і яку передала в НАПК в липні цього року, незважаючи на численні технічні перевантаження, наразі сукупно містить майже 42 тис. декларацій", - зазначила вона.

Н.Корчак зазначила, що однією з причин перевантаження є зволікання з подачею декларацій багатьма чиновниками.

"Маю на увазі суб'єктів декларування, які в останній тиждень згадали про свій обов'язок державного службовця і відповідальність перед чинним законодавством, переконалися в тому, що ніхто скасовувати е-декларування не буде, і почали вносити дані до реєстру", - зазначила вона.

Станом на 13 30 26 жовтня сайт НАЗК не працював.

Як повідомлялося, голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко зазначав, що проблем з серверами реєстру електронних декларацій, що перебувають на базі дочірнього ДП "УСС", не буде, а апаратний комплекс здатний витримати до 50 тис. електронних декларацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА