16:10 26.10.2016

Колектив "Запоріжжяобленерго" в п'ятницю розгляне питання проведення страйку через невиплати зарплат

2 хв читати
Колектив "Запоріжжяобленерго" в п'ятницю розгляне питання проведення страйку через невиплати зарплат

Колектив енергопостачальної компанії ВАТ "Запоріжжяобленерго" 28 жовтня проведе конференцію з питання проведення страйку через невиплати зарплат, заявив голова обласної профспілкової організації Незалежної галузевої профспілки енергетиків України (НПЕУ) "Запоріжжяобленерго" Микола Бакин на прес-конференції в агентстві " Інтерфакс-Україна "в середу.

"Ситуація дуже складна (...) Заробітна плата востаннє виплачувалась 5-6 вересня. Авансу у вересні не було, заробітної плати за вересень не було, авансу за жовтень - також. І перспективи не видно (...) Настрій такий, що людям досить тільки сказати: "Страйк", - сказав він.

За словами глави НПЕУ Валерія Погорілого, заборгованість із зарплати на підприємстві майже в 42 млн грн сформувалася через те, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), встановила алгоритм, згідно з яким всі кошти, що надійшли на рахунок компанії, одразу ж вилучаються на користь ДП "Енергоринок".

"Алгоритмом НКРЕКП зараз передбачено, що щодня з рахунку" Запоріжжяобленерго "має стягуватись на користь державного" Енергоринку "86 млн грн. Це при тому що в середньому на нього надходить тільки 29-30 млн грн. Тобто, НКРЕКП забирає всі кошти, в тому числі фонд заробітної плати, що є прямим порушенням закону ", - сказав він.

У свою чергу, і. о. генерального директора "Запоріжжяобленерго" Юрій Лісняк також заявив, що не розуміє логіку, чому НКРЕКП саме зараз встановила для компанії такий алгоритм розподілу коштів на спецрахунку.

"Ситуація з невиплатою зарплат склалася через упереджене і тенденційного ставлення з боку НКРЕКП ... Комісія висуває нам претензію, що компанія не виконує зобов'язання з погашення заборгованості перед" Енергоринком ". Але це не відповідає дійсності, оскільки за останні п'ять місяців "Запоріжжяобленерго" погасило заборгованість за січень 2016 року, погасило реструктуровану заборгованість минулих періодів у розмірі 203 млн грн, до того ж - погасило не реструктуризовану заборгованість 2015 року в розмірі 68 млн грн. Таким чином, за 10 місяців 2016 року розрахунки з "Енергоринком" становили 103,5%" , - підсумував він.

Як повідомлялося, раніше НКРЕКП звинуватило керівництво "Запоріжжяобленерго" в неналежній роботі зі стягнення боргів з промислових споживачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА