18:21 26.10.2016

Детективи НАБУ затримали екс-керівника ДП "Укрзалізничпостач"

2 хв читати
Детективи НАБУ затримали екс-керівника ДП "Укрзалізничпостач"

Детективи Національного антикорупційного бюро України(НАБУ) спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу затримали екс-директора ГП "Укрзалізничпостач" (нині філія ВАТ "Укрзалізниця") за підозрою в закупівлі в 2015 р.продукції за завищеними цінами.

"За версією слідства, екс-керівник держустанови підозрюється в організації в 2015 році закупівлі продукції метизу за завищеними цінами і попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП "Укрзалізничпостач" було завдано збитку на суму понад 20 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Цього екс-чиновника підозрюють у скоєнні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах"). Наразі детективи готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

У прес-службі НАБУ нагадали, що розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами ДП "Укрзалізничпостач" під час проведення держзакупівель детективи почали в січні 2016 року.

У липні 2016 р. затримали деяких посадовців ПАТ "Укрзалізниця" і представників комерційних структур, на користь яких відбувалися держзакупівлі. Так, 12 липня затримали заступника директора ГП "Укрзалізничпостач", керівника профільного відділу ДП, а також куратора учасників торгів. Для кожного з них детективи і прокурори САП просили суд обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі, не меншому за суму збитків, завданих державі, - понад 20 млн грн

Загалом у цьому кримінальному провадженні шести особам повідомлено про підозру, обрано застережні заходи у вигляді утримання під вартою, застави, домашнього арешту. Посадовці відсторонені від займаних посад. Один із підозрюваних перебуває в розшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА