09:46 27.10.2016

У переговорах щодо ситуації на Донбасі мають брати участь США – Яценюк на зустрічі з Байденом

1 хв читати
У переговорах щодо ситуації на Донбасі мають брати участь США – Яценюк на зустрічі з Байденом

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк на зустрічі з віце-президентом США Джоном Байденом у Вашингтоні обговорив ситуацію на сході України, а також перебіг переговорного процесу з врегулювання ситуації в регіоні.

"Сполучені Штати Америки мають узяти участь у переговорному процесі щодо врегулювання на сході України. Озвучив цю позицію на зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом", - йдеться в повідомленні, опублікованому в четвер вранці на офіційній сторінці А. Яценюка на Facebook

Український політик наголосив, що дотримується тієж позиції: "Є головні умови для того, щоб взагалі далі дискутувати про політичне врегулювання, - це безпека. Росія має забратися з української території. І тут нічого не змінюється. Перше - припинення вогню. Цього так і немає. Друге - відвід військ та важкого озброєння. Третє - повернення контролю над українською кордоном".

Це, пише А. Яценюк, три головні позиції, які є частиною мінських домовленостей, і необхідно домагатися, щоб Росія їх виконувала.

"Американська сторона підтримує позицію, що перший і основний етап - це етап безпеки. Ми не можемо переходити до якихось політичних питань, не маючи вирішення питання з безпекою", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА