13:44 27.10.2016

Фейгін у Києві намагатиметься дізнатися про перспективи обміну журналіста Сущенка

2 хв читати
Фейгін у Києві намагатиметься дізнатися про перспективи обміну журналіста Сущенка

Адвокат затриманого до РФ українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка має намір прибути до Києва у понеділок, 31 жовтня, щоб дізнатися про перспективи обміну свого підзахисного.

"У понеділок, 31 жовтня я прилітаю до Києва і пробуду кілька днів там. Сподіваюся дізнатися про перспективи обміну Сущенка на обвинувачених з РФ", - написав М. Фейгін у соцмережі Twitter в четвер.

Як повідомлялося, 3 жовтня ФСБ РФ повідомила, що в Москві "при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України полковника Романа Сущенка". ФСБ Росії порушено кримінальну справу за ст. 276 КК РФ (шпигунство), триває слідство.

Суд у Москві заарештував Р. Сущенка на два місяці, 7 жовтня стало відомо, що російське слідство пред'явило Р. Сущенка звинувачення в шпигунстві. 27 жовтня Мосміськсуд на засіданні в закритому режимі відхилив апеляційну скаргу його адвоката М. Фейгіна на арешт і залишив постанову Лефортовського суду без зміни. У Києві його затримання назвали провокацією, а звинувачення в шпигунстві - надуманими.

За словами М. Фейгіна, його підзахисний категорично заперечує свою провину, але не відмовляється від свідчень і дає їх у письмовій формі.

Адвокат переконаний, що справа його підзахисного призведе до його обміну на когось затриманого в Україні, як це відбувалося раніше з затриманими в РФ українськими громадянами. "Ви знаєте мою позицію... Вона ґрунтується не лише на моєму досвіді, але і озирніться навколо на кейси українців, які ми знаємо, зокрема за 276-ю статтею про шпигунство, ну того ж Солошенка або Виговського (затримані в РФ Юрій Солошенко і Валентин Виговський – ІФ), або інших. Це говорить про те, що нічим іншим, окрім як обміном, на мій погляд, це закінчитися не може", - заявив він.

При цьому М. Фейгін вважає дуже малоймовірним, що справа завершиться до вступу судового рішення щодо Р. Сущенка в законну силу. Він також заявляв, що для захисту інтересів Р. Сущенко має намір отримати за допомогою МЗС України та посольства України в РФ "кілька важливих документів".

М. Фейгін також заявляв, що у справі Р. Сущенка, крім процесуальної, є і громадсько-політична сторона, "яка буде вирішальною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА