16:57 27.10.2016

Київ планує припинити вивезення ТПВ на полігон у Підгірцях від 1 жовтня 2018 р.

2 хв читати
Київ планує припинити вивезення ТПВ на полігон у Підгірцях від 1 жовтня 2018 р.

Влада Києва має намір з 1 жовтня 2018 року припинити вивезення та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні №5 в с. Підгірці (Обухівський р-н Київської обл.).

Відповідне рішення підтримали 100 депутатів Київської міської ради (Київради) на пленарному засіданні в четвер.

"Лише в Києві за рік створюється 1,2 млн тонн ТПВ, значна частина яких вивозиться на полігон №5 у с. Підгірці... Цей проект передбачає конкретні кроки, які можна зробити найближчим часом, а також на наступні роки, до 1 жовтня 2018 року, коли сміття на 5-й полігон уже не має вивозитися", - сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

Він уточнив, що в рамках ухваленого рішення до кінця 2016 року столична влада має забезпечити виконання робіт з покриття ізолюючим шаром 9 га території полігону, а також подати пропозиції до бюджету 2017 року щодо розширення потужностей системи очистки фільтрату ТПВ на зазначеному полігоні.

"Мова йде про станцію, перша черга якої вже побудована і почала працювати в цьому році (не працювала з 2011 року), але проблему вона не вирішує. Нам потрібно переробляти той фільтрат, який зараз накопичився в тілі полігону, - 600 тис. куб. м, це доволі великий обсяг", - зазначив заступник голови КМДА.

Відповідно до рішення, владі Києва необхідно буде забезпечити будівництво другої черги станції з очистки фільтрату до жовтня 2017 року.

Крім того, планується забезпечити фінансування робіт з будівництва, реконструкції, капітального ремонту об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури населених пунктів, прилеглих до полігону ТПВ у Підгірцях.

До кінця 2016 року столична влада також має знайти спосіб на постійній основі запобігати незаконному проникненню сторонніх осіб на територію полігону.

Як зазначила уповноважений представник мешканців прилеглих до полігону територій Галина Кінкер, площа звалища зараз становить 63,7 га, на ньому захоронено понад 10 млн тонн відходів. Висота шару відходів на полігоні №5 сягає 90 м.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА