17:23 27.10.2016

П'ятьох нальотчиків на ювелірний у Новограді-Волинському затримали працівники кримінального розшуку і КОРД

2 хв читати
П'ятьох нальотчиків на ювелірний у Новограді-Волинському затримали працівники кримінального розшуку і КОРД

Працівники Управління кримінального розшуку ГУ Нацполіції країни та спецпідрозділу КОРД у четвер затримали п'ятьох чоловіків, підозрюваних у розбійному нападі на ювелірний магазин, вчиненому в середині серпня в Новограді-Волинському.

Як нагадали в прес-службі ГУ Нацполіції в області, напад стався близько 11:00 12 серпня, коли до магазину з продажу ювелірних виробів, розташованого на одній із центральних вулиць Новограда-Волинського, увірвалося п'ятеро чоловіків у масках. Один із них погрожував пістолетом кільком відвідувачам і продавцям, решта в цей час громила бітами вітрини і викрадала прикраси.

"Розбивши чотири скляні вітрини й забравши звідти товар, нападники вискочили з магазину, встрибнули в автомобіль, який на них чекав, і зникли. Сума завданих збитків сягнула понад 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Під час першочергових слідчо-розшукових дій поліцейські знайшли на прилеглих до місця події вулицях балаклави, рукавички та інший одяг, викинуті нападниками.

Оперативники кримінальної поліції, спецназівці КОРД та слідчі затримали п'ятьох молодих людей віком від 17 до 21 року. За місцем проживання у них вилучили низку речових доказів.

"Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що хлопці познайомилися, займаючись вуличним спортом - воркаутом. Напад на магазин вирішили вчинити з метою збагачення. Для цього попередньо готувалися: приходили в магазин і розглядали, де розміщуються найбільш цінні речі, підготували одяг і біти, потурбувалися про транспорт із водієм тощо", - йдеться в інформації.

Начальник департаменту кримінального розшуку Нацполіції Дмитро Головін повідомив, що затримані вчиняли розбійні напади не лише на ювелірні магазини, а й оселі громадян.

"Викрадені речі збували не лише на території Житомирської області, а й на території Вінницької та Одеської областей. Сума збитків лише від одного розбою перевищує 1,3 млн грн", - сказав Д.Головін.

Нині триває розслідування. Поліцейські здійснюють заходи з розшуку викраденого та перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів на території області. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч.4 ст. 187 КК).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА