17:45 27.10.2016

МВФ підтверджує прибуття місії до Києва на початку листопада та можливість отримання 4-го транша до кінця року

2 хв читати
МВФ підтверджує прибуття місії до Києва на початку листопада та можливість отримання 4-го транша до кінця року

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підтверджує прибуття місії до Києва у рамках програми EFF на початку листопада та можливість отримання країною до кінця року четвертого кредитного транша.

"Місія прибуде до Києва на початку листопада. Місія проведе оцінку виконання програми (EFF - ІФ) та подальшу політику влади", - сказав офіційний представник фонду Джеррі Райс під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Крім того, він підтвердив можливість отримання Україною до кінця року четвертого кредитного транша.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з В.Гройсманом у квітні переговори про відновлення фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Згідно з переглянутим графіком виділення фінансування, подальше виділення коштів планується щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд - у середині листопада цього року. Найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року - понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочено до $1,33 млрд, а решти п'яти - до $735 млн.

Проте Україна поки що сильно відстає від термінів виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому під час отримання третього транша меморандумі про економічну і фінансову політику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА