21:31 27.10.2016

Колишній голова "Укрзалізничпостач" Лозинський спростував своє затримання, йдеться про іншу людину

3 хв читати
Колишній голова "Укрзалізничпостач" Лозинський спростував своє затримання, йдеться про іншу людину

Колишній керівник ДП "Укрзалізничпостач" (нині філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця") Олександр Лозинський спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало саме його.

"Прочитав на одному з сайтів, що мене затримало НАБУ. Що можу сказати? Мене ніхто не затримував, тому що немає причин для цього. Затримано іншу людину. Очевидно, окремі ЗМІ помилково вирішили створити сенсацію на порожньому місці. Я не приховую, що колись у мене були проблеми, пов'язані з політично мотивованим переслідуванням з боку представників режиму Віктора Януковича", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook в четвер.

Причиною цього він назвав небажання допускати до закупівель окремі, наближені до оточення В.Януковича, компанії.

"У період часу, який став основним у розслідуванні для НАБУ, я вже не працював в "Укрзалізничпостач" через незаконне звільнення. Зараз уже було кілька судів, які вдалося виграти. Сподіваюся, що правосуддя допоможе встановити справедливість і в питанні незаконного звільнення", - зазначив О.Лозинський.

Він наголосив, що всі політично мотивовані справи були відкриті в 2012 році й закриті за відсутності факту злочину.

"Не відповідає дійсності й інформація про те, що я нібито перебуваю в розшуку. Очевидно, комусь потрібен політичний скандал. Я залізничник із 25-річним стажем. Пройшов шлях від простого працівника УЗ до керівника підприємства. Ніколи не мав відношення ні до "Народного фронту", ні до інших політичних сил", - написав він.

Як повідомлялося, 26 жовтня детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали екс-директора державного підприємства "Укрзалізничпостач" за підозрою в закупівлі в 2015 році продукції за завищеними цінами.

"За версією слідства, екс-керівник держустанови підозрюється в організації в 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами і за попередньої змови з постачальником, у результаті "Укрзалізничпостач" завдано збитків на суму понад 20 млн грн", - зазначено в повідомленні прес-служби НАБУ.

Екс-чиновник підозрюється в скоєнні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Детективи готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

У прес-службі НАБУ нагадали, що розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння коштами ДП "Укрзалізничпостач" під час проведення держзакупівель було розпочато в січні 2016 року. У липні було затримано низку посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" і представників комерційних структур, на користь яких здійснювалися держзакупівлі. Так, 12 липня були затримані заступник директора "Укрзалізничпостач", начальник профільного відділу ДП, а також куратор учасників торгів. Для кожного з них детективи і прокурори САП просили суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі, не менше суми збитків, завданих державі, - понад 20 млн грн.

Загалом у цьому кримінальному провадженні шістьом особам повідомлено про підозру, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, застави, домашнього арешту. Посадові особи відсторонені від займаних посад. Один з підозрюваних перебуває в розшуку.

Раніше повідомлялося, що в лютому 2015 року в.о. глави "Укрзалізничпостач" став його радник Євген Хорощак. Він залишив цю посаду 15 грудня того ж року за власним бажанням. Тим часом будь-якої офіційної інформації про те, що затриманим міг бути саме він, не надходило.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА