09:49 28.10.2016

Національна єдність, міжнародна солідарність і український патріотизм дозволили зупинити російську агресію

2 хв читати
Національна єдність, міжнародна солідарність і український патріотизм дозволили зупинити російську агресію

Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня визволення України від нацистських загарбників висловив вдячність ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольної боротьби, сучасним героям за самовідданість і любов до батьківщини.

"Сьогодні ми вшановуємо величний подвиг визволителів української землі, висловлюємо найщиріші слова вдячності людям, які вибороли право на життя і свободу нашого народу, врятували від нацизму народи європейського континенту", - наводить слова президента його прес-служба в п'ятницю.

Він зазначив, що звитяжна битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала вирішальним чинником розгрому військ гітлерівської Німеччини і її союзників. "Від Дніпра до Ельби, від Києва до Відня, Праги та Берліна пролягли бойові шляхи фронтів, які увійшли в історію, гордо іменуючись "Українські", - наголосив П.Порошенко.

Президент зауважив, що на фронтах Другої світової війни воювали не лише українці, але для України ціна перемоги була страшною, оскільки під час усіх наступальних операцій на території України загинули 3 млн солдатів. "Лише у бою за містечко Мілове на Луганщині, звідки, власне, й почалося вигнання нацистів з української землі, полягли 1066 бійців", - сказав П.Порошенко і закликав пам'ятати усіх, хто загинув у ті трагічні роки, оскільки їх "історична перемога над нацизмом дала мир і свободу народам".

"На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Уже тривалий час українцям доводиться збройно захищати свою країну, протистояти агресору, що цинічно наважився на насильницьке перекроювання кордонів. Завдяки національній єдності, солідарності міжнародного співтовариства, патріотизму українських солдатів та офіцерів, добровольців та волонтерів, усього суспільства вдалося створити сильне військо і зупинити російську агресію", - наголосив президент України.

Він висловив упевненість, що нові Збройні сили України є гідними спадкоємцями і продовжувачами слави переможців нацизму.

"Дякую усім ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольної боротьби, сучасним героям за самовідданість і любов до батьківщини. Переконаний, що український народ, який по праву пишається вами і вашими подвигами, переможе", - сказав П.Порошенко.

День визволення України від фашистських загарбників - національне свято, яке відзначається на країні щороку 28 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА