13:07 29.10.2016

Голова Миколаївської ОДА задекларував $3,68 млн і EUR1 млн готівки, дві акустичні гітари та авторське право на пісні

3 хв читати
Голова Миколаївської ОДА задекларував $3,68 млн і EUR1 млн готівки, дві акустичні гітари та авторське право на пісні

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко задекларував за 2015 рік зарплату народного депутата в сумі понад 67 тис. грн, він також володіє $3,68 млн і EUR1 млн готівкою і має авторське право на кілька пісень.

Згідно з електронною декларацією, доходи О.Савченка (заробітна плата у Верховній Раді) становили понад 67 тис. грн, відсотки (від різних джерел) сумарно перевищили 41,05 млн грн.

Дохід від відчуження нерухомого майна - близько 190 тис. грн, від відчуження рухомого майна - майже 150 тис. грн.

На банківських рахунках у різних фінустановах О.Савченко зберігає близько 52 млн грн, майже $8,5 млн і EUR14 тис. Крім того, задекларовані як кошти на банківських рахунках 5 фунтів стерлінгів і 4 рублі.

Що стосується готівкових коштів, то, згідно з декларацією, голова Миколаївської ОДА в минулому році мав $3,68 млн і EUR1 млн.

О.Савченко позичив третім особам близько 35 млн грн.

У декларації не вказав житло О.Савченка. Але члени його сім'ї задекларували будинок і квартиру: так, батько Юрій Савченко є власником житлового будинку площею 286,3 кв. м у с. Щасливе (Бориспільський район, Київська обл.), а мати Валентина Савченко володіє квартирою (69,38 кв. м) у Києві.

Голова Миколаївської ОДА володіє кількома земельними ділянками: 17 тис. кв. м і 7485 кв. м в с. Старі Безрадичі (Обухівський район, Київська обл.), понад 20 тис. кв. м - в с. Капустяна (Обухівський район) та 9994 кв. м - в с. Кривоносове (Кіровоградська обл.). У його власності - понад десяток нежитлових приміщень в Києві (площею 142 кв. м, 98 кв. м, 100,6 кв. м, 131,5 кв. м, 123 кв. м, 80,8 кв. м, 37, 1 кв. м, 82 кв. м, 67 кв. м, 81,8 кв. м, 44,5 кв. м, 36,4 кв. м, 87,6 кв. м, 44,3 кв. м, 118,3 кв. м, 47,7 кв. м, 64,9 кв. м та 28,6 кв. м).

О.Савченко є власником акустичних гітар марки R Taylor (модель Style 1) і Takamine TNV, а також акустичної системи Martin Audio. Є у нього системний блок Apple Mac Pro Two A1289, дві цифрові відеокамери JVC (модель GY-HD251), професійна караоке-система Evolution Pro і приймач Shure з мікрофоном (комплект).

Чиновник задекларував 5 пар годинників: Franck Muller Tourbillon R, Franck Muller AT MAR WG Black Red, Rolex Day-Date, Officine Panerai GMT Automatic Ceramica і Cartier Pasha Seatimer Chronograph.

Автомобіля в О.Савченка немає. Його батько задекларував три авто: Chevrolet Captiva, Mercedes-Benz Viano і Mercedes-Benz G63 AMG.

Крім цього, О.Савченко зареєстрував авторське право на кілька пісень і музичних творів. Низку пісень вказано як спільну власність.

У графі "Робота за сумісництвом" зазначено, що О.Савченко - почесний президент Національної федерації самбо України (не оплачується).

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко указом від 6 жовтня 2016 року призначив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" О.Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації з випробувальним терміном три місяці.

О.Савченко в середині вересня став переможцем конкурсу на заміщення посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації. О.Савченко, 1977 р.н. - Заступник керівника комітету Верховної Ради з питань бюджету. Член міжпарламентських груп зі зв'язків з парламентами Білорусі, Кіпру, Норвегії, Словаччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА