13:10 01.11.2016

ІСД відмежувалася від ініціативи свого співвласника Тарути щодо відставки глави НБУ та оцінки діяльності нацбанку

2 хв читати
ІСД відмежувалася від ініціативи свого співвласника Тарути щодо відставки глави НБУ та оцінки діяльності нацбанку

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) дистанціювалася від оцінки діяльності Національного банку України (НБУ) з боку свого співвласника, народного депутата Сергія Тарути, а також його ініціативи щодо відставки глави НБУ Валерія Гонтаревої.

"Беручи до уваги публічну дискусію між паном С. Тарутою і керівництвом Національного банку України, щодо діяльності Національного банку України та з метою уникнення неточних інтерпретацій будь-яких заяв і фактів, корпорація "ІСД" вважає за необхідне зазначити, що "ІСД" і підконтрольні їй підприємства не беруть активної участі в суспільно-політичній діяльності і в будь-яких формах публічної комунікації з Національним банком України. Всі заяви, коментарі, твердження пана С.Тарути щодо діяльності Національного банку України та його керівництва є його особистою позицією як громадянина, народного депутата України і громадського діяча ", - констатується в заяві ІСД у вівторок.

При цьому наголошується, що позиція С.Тарути "не була узгоджена ні з акціонерами, ні з менеджментом корпорації ІСД і не може в такому контексті сприйматися як позиція, яка озвучується від імені корпорації ІСД".

"Корпорація ІСД і підконтрольні їй підприємства здійснюють виробничу діяльність в поточних складних економічних умовах і бачать своїм завданням лише стабілізацію виробничої діяльності, збереження робочих місць, здійснення подальших інвестицій у модернізацію основних фондів та енергозбереження та підтримання стабільної соціально-економічної ситуації в містах, де зє наші підприємства. Корпорація "ІСД" продовжує процес взаємодії з різними українськими та міжнародними фінансовими інститутами з метою реструктуризації фінансової заборгованості", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, з ініціативою якнайшвидшого розгляду питання про відставку глави НБУ, зокрема, виступив народний депутат Сергій Тарута. Також розкритикували діяльність глави НБУ лідери фракцій БЮТ, Радикальної партії, депутатської групи "Відродження" та група позафракційних депутатів.

Звернення народних депутатів до президента Петра Порошенка з вимогою відставки глави НБУ В.Гонтаревої готові підтримати 68,9% українців, свідчать результати моніторингу громадської думки центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН України.

Опитування також продемонстрував, що НБУ не довіряє 81% українців.

Корпорація "ІСД" заснована в 1995 році, головний офіс – у Києві.

Корпорація "ІСД" є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський МК, меткомбінати ISD-Dunaferr (Угорщина) і ISD-Huta Czestochowa (Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА