17:16 02.11.2016

Компенсацію на житло в 2015 .р отримували 119 депутатів-мільйонерів

2 хв читати
Компенсацію на житло в 2015 .р отримували 119 депутатів-мільйонерів

Компенсацію на житло в 2015 році отримували 119 народних депутатів, які задекларували в електронних деклараціях як мінімум 1 млн грн грошових активів, повідомив Комітет виборців України.

"Експерти проекту "Дослівно" проаналізували декларації народних депутатів, які в минулому році отримували з бюджету кошти на оренду. З'ясувалося, що 119 з них задекларували в 12 розділі електронних декларації більше мільйона гривень (або еквівалент)", - зазначено в повідомленні КВУ на офіційній сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За інформацією Комітету виборців, десятка найбагатших депутатів, які отримували компенсації на житло є такою: 1. Вадим Нестеренко, 206 млн грн; 2. Олександр Вілкул, 190 млн грн; 3. Євген Геллер, 165 млн грн; 4. Руслан Демчак, 133 млн грн; 5. Євген Мураєв, 94 млн грн; 6. Борислав Розенблат, 94 млн грн; 7. Геннадій Чекіта, 90 млн грн; 8. Анатолій Денисенко, 85 млн грн; 9. Олександр Пресман, 71 млн грн; 10. Аркадій Корнацький, 57 млн грн.

"Деякі з заможних депутатів задекларували житло, яке належить їм або близьким родичам у київській приміській зоні. Наприклад, Євген Геллер написав, що є власником будинку у майже 1 тис. кв. м у передмісті Києва, у селищі Козин. Батько Руслана Демчака, згідно з декларацією народного депутата, є власником будинком 337 кв. м у селищі Крюківщина, розташованому в двох кілометрах від Київської окружної дороги. Наприклад, дружина народного депутата Михайла Добкіна, згідно з його декларацією, володіє двома квартирами в Києві. Втім, депутат також отримував компенсацію на житло", - зазначено в повідомленні.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель наголосив, що після повноцінного старту електронного декларування потрібно переглянути систему депутатських компенсації. "Хоча повністю відмовлятися від неї теж не варто. Оскільки ми точно знаємо, що у парламенті є такі депутати, для яких ці гроші критично важливі", - зазначив О. Кошель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА