20:16 15.11.2016

Кличко сподівається, що НТКУ незабаром отримає нового керівника і зможе ефективно готуватися до "Євробачення-2017"

3 хв читати
Кличко сподівається, що НТКУ незабаром отримає нового керівника і зможе ефективно готуватися до "Євробачення-2017"

Міський голова Києва Віталій Кличко упевнений, що столиця зможе на високому рівні прийняти "Євробачення-2017", і вважає, що якнайшвидше вирішення питання з призначенням керівництва Національної телекомпанії України (НТКУ) сприятиме ефективній підготовці до конкурсу.

"Нам потрібно координувати наші зусилля, щоб наступної весни, коли ми прийматимемо пісенний конкурс, гості змогли оцінити не лише рівень підготовки і проведення "Євробачення", а й красу і атмосферу нашого міста. (...) Велика частина зобов'язань із підготовки та забезпечення проведення конкурсу лежить саме на НТКУ. І я вже заявляв і повторю, що Національна телекомпанія в цій ситуації не може залишатися без керівника, відповідальної особи", - сказав В.Кличко на нараді з представниками НТКУ, передає прес-служба міського голови.

Він зазначив, що звертався до Кабінету Міністрів з тим, щоб якнайшвидше розглянули це питання та призначили нового керівника НТКУ. "З цим не можна зволікати. Сподіваюсь, найближчим часом НТКУ отримає нового гендиректора і зможе ефективно готуватися до проведення конкурсу", - додав мер.

В.Кличко також розповів, що минулого тижня Київ відвідала делегація представників Європейської мовної спілки, і вони залишилися задоволені ходом підготовки до "Євробачення". "Наші іноземні партнери спочатку приїхали до Києва з не дуже гарним настроєм, оскільки поширювалася інформація, нібито "все пропало", потрібно кудись переносити конкурс. Я радий, що після перебування в Києві вони змінили свою думку і поїхали в позитивному настрої", - зазначив він.

За словами міського голови, ініціативи щодо перенесення конкурсу в Європейській мовній спілці немає, "це були спекуляції". "Ми показали себе як надійні серйозні партнери. Київ готовий на гідному рівні провести пісенний конкурс, увага до якого буде прикута з боку всіх країн світу", - запевнив він.

Крім того, В.Кличко нагадав, що столична влада вже виділила 50 млн грн на організацію конкурсу з міського бюджету, ще 150 млн грн закладається на наступний рік.

Він також розповів про заходи безпеки як одну з ключових вимог організаторів "Євробачення". "Ми виділили безпрецедентні кошти на програму "Безпека столиці", і в Києві буде встановлено 8 тисяч камер відеоспостереження, що допоможе підвищити рівень безпеки в місті. Я сподіваюся, що всі активності, пов'язані з проведенням "Євробачення", відбуватимуться в дружній атмосфері. Однак правоохоронні органи вживатимуть усіх заходів для забезпечення безпеки в столиці", - наголосив В.Кличко.

У свою чергу виконувач обов'язків гендиректора НТКУ Олександр Харебін на нараді зазначив, що локацією церемонії відкриття конкурсу може бути Маріїнський палац. "Якщо реконструкцію Маріїнського палацу буде завершено до квітня наступного року, є велика ймовірність, що ми проведемо церемонію відкриття там", – наголосив він.

Як повідомлялося, Зураб Аласанія 1 листопада заявив що написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням через проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" та аналогічні труднощі з державним фінансуванням формованого в Україні на базі НТКУ Суспільного телебачення і значне психологічне навантаження з огляду на тиск із боку громадськості та політиків.

Його звільнення з посади Кабінет Міністрів схвалив 2 листопада, а Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення схвалив це звільнення 7 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА