12:30 16.11.2016

Ростовський обласний суд організує допит Януковича в режимі відеоконференції

2 хв читати
Ростовський обласний суд організує допит Януковича в режимі відеоконференції

Святошинський районний суд Києва отримав в середу повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту в режимі відеоконференції колишнього президента України Віктора Януковича як свідка у справі про обвинувачення п’яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Майдану, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Віталій Сердюк.

"Святошинський суд отримав це повідомлення, і тепер справа за Святошинським судом, щоб належним чином організувати відеоконференцію", - зазначив адвокат.

В.Янукович поїхав з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території РФ. Верховна Рада 22 лютого 2014 року 328 голосами підтримала постанову, якою встановила, що В.Янукович самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує своїх обов'язків, у зв'язку з чим було призначено позачергові президентські вибори.

Інтерпол оголосив В.Януковича в розшук за клопотанням прокуратури від 12 січня 2015 року, але з огляду на оскарженням ним інформації про порушення ним ст. 2 і ст. 3 Конституції Інтерполу, комісія з контролю за файлами Інтерполу припинила доступ до інформації в обліку Генерального секретаріату Інтерполу про міжнародний розшук В.Януковича.

13 жовтня 2016 року адвокат екс-президента В.Сердюк повідомив, що Головне управління з питань міграції МВС Росії офіційно підтвердило, що В.Янукович перебуває на території РФ на підставі наданого йому тимчасового притулку.

У жовтні Мін’юст РФ направив до Радянського суду Ростова-на-Дону запит української сторони про допит В.Януковича та колишнього командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

Наприкінці жовтня адвокат В.Сердюк повідомив, що наразі немає остаточної офіційної відповіді від Російської Федерації щодо проведення допиту його клієнта в режимі відеоконференції між російським та українським судом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА