19:11 18.11.2016

Тарута надав НАБУ пояснення стосовно глави Нацбанку

1 хв читати
Тарута надав НАБУ пояснення стосовно глави Нацбанку

Народний депутат України Сергій Тарута (позафракційний) у п'ятницю передав до Національного антикорупційного бюро дані стосовно порушень главою Національного банку України Валерією Гонтаревою під час заповнення електронної декларації, НАБУ обіцяє перевірити ці відомості.

Після надання пояснень у НАБУ С.Тарута розповів журналістам, що згідно з переданими ним до бюро даними, "під час заповнення декларації В.Гонтарева втаїла факт конфлікту інтересів, не зазначила багатомільйонної заборгованості перед нею компанії ICU, що володіє банком "Авангард", і не сплатила податків з усієї суми операції з продажу акцій ICU, як того вимагає українське законодавство".

За його словами, найближчим часом НАБУ визначить підслідність фактів, зазначених у доповіді С.Тарути "Гонтарева. Загроза національній безпеці". У справі буде допитано свідків, анонімність яких буде збережено згідно з процедурою захисту свідків.

Він також зазначив, що, окрім декларації В.Гонтаревої, буде проведено розслідування щодо змісту декларації її заступника Катерини Рожкової.

С.Тарута - ініціатор кампанії з відставки нинішньої глави НБУ. Він - автор брошури "Гонтарева. Загроза економічній безпеці України", яку було презентовано в жовтні у Вашингтоні. Він також один з ідеологів подання до НАБУ заяви про вчинення В.Гонтаревою кримінального злочину, яку підписали 35 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА