14:35 21.11.2016

Понад 2 тис. осіб в Україні провакциновано від грипу від початку епідемсезону 2016-2017 рр.

2 хв читати
Понад 2 тис. осіб в Україні провакциновано від грипу від початку епідемсезону 2016-2017 рр.

Від початку епідемічного сезону 2016-2017 рр. в Україні щеплення від грипу зробили 2,1 тис. осіб, повідомляється в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ Українського центру з контролю і моніторингу захворювань.

Згідно з інформацією центру, в групі епідеміологічного ризику (особи з високою ймовірністю поширення інфекції) – понад 450 тис. осіб, з яких провакциновано 0,4%.

Найвищий рівень охоплення щепленнями відзначений в Миколаївській області, де коштом підприємств щеплено тисячу осіб з групи епідеміологічного ризику

Найбільшу кількість дітей з групи медичного ризику (особи з високою ймовірністю клінічних ускладнень від грипу) провакциновано у Львівській області.

За з даними центру, 51% вакцин для профілактики захворювання закупили за рахунок підприємств, 37% - коштом місцевих бюджетів. При цьому тільки у двох областях України - Полтавська, Львівська - вакцини від грипу були закуплені коштом місцевого бюджету. Частково вакцини за кошти місцевих бюджетів закуповувалися також у Волинській, Вінницькій, Чернівецькій областях.

Повністю за кошти підприємств були закуплені вакцини в Запорізькій і Миколаївській областях, частково - в Луганській і Чернівецькій.

Як повідомлялося, 1 листопада лабораторія з контролю за якістю медичних препаратів ДЕЦ завершила перевірку двох вакцин проти грипу з оновленим штамовим складом. Зокрема, зміни в штамовий склад було затверджено для імунобіологічних препаратів "Ваксигрип Спліт" (Санофі Пастер С.А., Франція) і "ДжіСіФлю" (Грін Крос Корпорейшен, Корея)

При цьому оператори ринку констатували відсутність вакцин від грипу.

За оцінкою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, виробники вакцин не поспішають завозити їх в Україну, побоюючись, що препарати не будуть затребувані. За її словами, в поточному сезоні виробники готові завезти в Україну тільки 110 тис. вакцин, тоді як у минулому сезоні в Україні використовували тільки 50 тис. доз.

Згідно з даними МОЗ, від початку епідемічного сезону (3 жовтня - 13 листопада) Україні зареєстровано 951,6 тис. хворих на грип і ГРВІ.

У зимовому сезоні 2016-2017 рр. будуть циркулювати три штами вірусу грипу - H3N2 (Гонконг), H1N1 і вірус грипу "В".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА