13:42 23.11.2016

Кабмін додав 20 млн грн на виплату компенсацій за кредитами на купівлю негазових котлів

2 хв читати
Кабмін додав 20 млн грн на виплату компенсацій за кредитами на купівлю негазових котлів

Кабінет Міністрів України перерозподілив кошти в програмі "Теплих кредитів", збільшивши на 20 млн грн обсяг коштів для виплати населенню компенсацій за кредитами на придбання негазових котлів.

Відповідну постанову український уряд затвердив на засіданні в середу.

"У зв'язку з тим, що постійно відбуваються зміни щодо використання цих коштів (у програмі "Теплих кредитів" - ІФ), додаються 20 млн грн з однієї програми на іншу для виплати компенсацій людям, які придбали негазові котли", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на засіданні уряду.

Він також нагадав, що в проекті державного бюджету на 2017 рік на фінансування програми "Теплих кредитів" передбачено 400 млн грн.

"400 млн грн, які передбачені за Фондом енергоефективності, також можуть бути використані у напрямі цієї програми... І я думаю, що ми дивитимемося, яким чином можна збільшити фінансування Фонду енергоефективності та взагалі заходів щодо енергоефективності наступного року", - зазначив віце-прем'єр.

Програма часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі України (програма "Теплих кредитів") передбачає виплату відшкодування у розмірі 20% суми кредиту для фізичних осіб у разі придбання опалювальних котлів на альтернативних видах палива, 35% - для фізичних осіб при індивідуальному утепленні житла, 40% - для ОСББ і ЖСК (за наявності одержувачів субсидій - від 40% до 70%).

За даними Держенергоефективності, від початку дії програми в жовтні 2014 року до кінця жовтня 2016 року її учасниками стали понад 180 тис. сімей, які залучили на енергоефективні заходи майже 2,6 млрд грн, при цьому Кабмін виділив близько 1 млрд грн на виплату відшкодування за кредитами.

Учасниками зазначеної держпрограми станом на початок листопада 2016 року з боку банківських установ виступають державний Ощадбанк та підконтрольний уряду Укргазбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА