14:12 23.11.2016

Міністр Нищук вибачився за заяву про "генетику" жителів південного сходу України

1 хв читати
Міністр Нищук вибачився за заяву про "генетику" жителів південного сходу України

Міністр культури України Євген Нищук вибачився за свою заяву про "генетику" жителів південного сходу країни.

"Тривалий час історичні та культурні проекти недофінансовувалися. У цьому руслі, я говорив, що формується момент духу. А всіх зачепило слово "генетика". Якщо воно когось зачепило, я щиро прошу вибачення. Насправді я не хотів скривдити, я говорив лише про те, що зараз треба збільшувати увагу до культурного діалогу та обміну", - сказав Є.Нищук на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Після засідання уряду Є.Нищук зазначив, що його висловлювання неправильно зрозуміли. "Це вирвано з контексту програми. Я говорив про те, що необхідно збільшити увагу до культурного діалогу та обміну в східних областях, оскільки тривалий час було спотворення або недофінансування тих чи інших проектів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 22 листопада на ток-шоу "Свобода слова" на каналі ICTV Є.Нищук сказав: "Ситуація, що склалася на сході і півдні, - прірва свідомості. Більше того, коли ми говорили про генетику на Запоріжжі, на Донбасі, то це міста завезені. Немає там ніякої генетики, це свідомо завезені. Черкаси - славетний гетьманський і Шевченків край. Саме місто Черкаси наполовину завезене. Чого? Бо боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу".

Партія "Опозиційний блок" вже висунула вимогу щодо відставки міністра культури України Є.Нищука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА