15:40 23.11.2016

Українська армія готується до можливого відновлення боїв на Донбасі, і до масштабної агресії

2 хв читати
Українська армія готується до можливого відновлення боїв на Донбасі, і до масштабної агресії

Україна готова не лише до ймовірного сценарію "кримського коридору", але і куди більш широкомасштабних дій підтримуваних Росією сепаратистів на території країни, заявив начальник генштабу і головнокомандувач армією генерал Віктор Муженко.

"Ми розглядаємо сценарії від можливої ескалації конфлікту на південному сході України до широкомасштабної агресії щодо України. За цими сценаріями відпрацьовуються відповідні контрзаходи. Ці війська готуються до цього, комплектуються, і на сьогоднішній день ми здатні протистояти Російській Федерації. Наскільки ми до цього готуємося, ми прогнозуємо, значить, ми вважаємо, що ці сценарії можуть бути реальними", - сказав в інтерв'ю агентству BNS головнокомандувач української армії, який наразі перебуває у Вільнюсі з візитом.

Начальник Генерального штабу подякував Литві за підтримку в постачаннях так званого летального озброєння і військові консультації зі створення Україною сил спецоперацій, а також говорить про можливі урядові контракти на ремонт наявних у Литви систем озброєнь в Україні.

В. Муженко зазначив, що у нього немає ніяких сигналів про те, що майбутня адміністрація Дональда Трампа змінить курс і відмовиться від підтримки України. Він нагадав, що США виділяють кошти на реформу ЗС України, щоб вона відповідала стандартам НАТО, ця фінансову підтримку оцінюють приблизно в 500 млн доларів.

"Принаймні, з того, що ми знаємо, зі спілкування з американськими військовими, жодних змін наразі що не передбачається. Тобто і питання допомоги, зокрема і допомоги радниками, і питання підготовки (наших військових) інструкторами відповідно, зокрема і питання матеріальної допомоги, рішення про яку вже були прийняті - все це поки що залишається в силі. І якихось інших сигналів у нас немає на сьогоднішній день", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА