12:59 25.11.2016

Понад 30 виробництв розробляються військовою контррозвідкою України з 2014 р. у рамках протидії діяльності спецслужб РФ в Криму – СБУ

2 хв читати
Понад 30 виробництв розробляються військовою контррозвідкою України з 2014 р. у рамках протидії діяльності спецслужб РФ в Криму – СБУ

Спецслужби Російської Федерації проводять роботу з вербування українських силовиків, у відповідь на що військова контррозвідка проводить з 2014 р. операцію з протидії розвідувально-підривної діяльності російських спецслужб в АР Крим, в межах якої були відкриті і досліджені 30 кримінальних проваджень.

"У рамках масштабної спецоперації контррозвідки, яка тривала з 2014 року, робота проводилася і проводиться за понад 30 кримінальних проваджень, за якими проходять як громадяни України, військовослужбовці, так і конкретні співробітники російських спецслужб", - сказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що передусім вони намагалися завербувати українських правоохоронців та військовослужбовців. "В основному це співробітники Військово-морських сил Збройних сил України та інших підрозділів... В основному ті, які розташовувалися до окупації на території Автономної Республіки Крим", - пояснив він.

Представник СБУ уточнив, що всі спроби вербування відбуваються на території, підконтрольній російському окупаційному режиму. "В даний час точну цифру тих людей, яких російські спецслужби намагалися завербувати, ми не розголошуємо – це поки таємниця слідства. Але йдеться навіть не про десятки", - додав він.

За словами О. Ткачука, робота в рамках багатьох кримінальних проваджень ще триває. "Стосовно двох військовослужбовців, старших офіцерів ВМС, вже вступили в силу обвинувальні акти. Зокрема, двоє військовослужбовців були засуджені за злочинами передбаченими ст. 111 КК України - "держзрада". Їм оголошено вирок у вигляді позбавлення волі строком на 12 років ув'язнення", - розповів О. Ткачук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА