14:08 30.11.2016

ЗСУ проводитимуть навчання на території України за планом, незважаючи на погрози РФ

3 хв читати
ЗСУ проводитимуть навчання на території України за планом, незважаючи на погрози РФ

Збройні сили України проводитимуть навчання на території України згідно зі своїм планом, незважаючи на будь-які загрози, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Що стосується якихось загроз …, то це не може перешкодити тим планам, які ЗСУ та конструктори військового озброєння проводитимуть на території суверенної України", - сказав А. Лисенко на брифінгу в середу, коментуючи інформацію ЗМІ про загрози Міноборони РФ завдати ракетного удару в разі проведення Україною навчань біля Криму.

За його словами, Україна є незалежною державою, і всі бойові навчання та випробування відбуватимуться згідно з планом.

"У нас є національна територія України, де ми проводитимемо всі випробування і навчання. І ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити", - сказав спікер Міноборони.

А. Лисенко наголосив, що Україна виконує всі норми у відповідність з міжнародними угодами, оскільки є правовою державою.

Минулого тижня Міністерство оборони РФ запросило аташе з питань оборони при посольстві України в Москві для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами Києва провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У документі було висловлено протест у зв'язку з введенням української стороною незаконних обмежень на використання 1 і 2 грудня 2016 року повітряного простору над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова для проведення ракетних стрільб".

У відповідь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що українська сторона не планує проводити ракетні стрільби в Керченській протоці, а також вказав, що згідно з міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині протоки, а на захід від протоки - суверенний повітряний простір України. Таким чином, всі заплановані ракетні випробування проводяться Україною в рамках міжнародних угод і зобов'язань, стверджував О. Турчинов.

Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомило, що завчасно попередило провайдерів авіаційних послуг різних держав про небезпеку використання повітряного простору в південній частині України 1-2 грудня, коли там будуть проводитися навчання, зокрема повітряні стрільби.

"У період з 1 до 2 грудня у південній частині України триватимуть науково-дослідні навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби. З метою завчасного сповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній і екіпажів повітряних суден про небезпеку використання повітряного простору під час зазначених повітряних стрільб у зоні їхнього проведення Повітряні сили Збройних сил України завчасно підготували і опублікували авіаційне сповіщення (НОТ)", - йдеться в повідомленні командування.

Українські військові наголосили, що зйомки відбуватимуться "виключно у повітряному просторі України над відкритим морем", і здійснюватимуться суворо до норм міжнародного права.

Джерела сайта ZN.UA ("Дзеркало тижня. Україна") в Міноборони України повідомили, що в листі Міноборони РФ військового аташе України в Москві, датованому 26 листопада, зокрема, говорилося, що якщо Україна проведе стрільби, російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети, по-друге, завдасть удару по українським пусковим установкам.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вперше чує про лист українського військового аташе, в якому нібито міститься попередження про дії Росії у випадку українських ракетних стрільб поблизу Криму. Він також запевнив, що Росія не хотіла б допускати будь-яких дій, які могли б спричинити створення небезпечних умов для міжнародного сполучення в російському повітряному просторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА