18:48 30.11.2016

Представник президента РФ у Криму оголошений в Україні у розшук і на нього чекає заочний суд

2 хв читати

Головна військова прокуратура України завершила спеціальне досудове розслідування у справі колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації в так званому «Кримському федеральному окрузі» Олега Бєлавенцева і оголосила його в розшук.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України О.Бєлавенцев звинувачується "у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (спільництво у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) і ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (спільництво у веденні агресивної війни за попередньої змови з групою осіб) Кримінального кодексу України.

Слідчими зібрані незаперечні докази, на підставі яких громадянин РФ О.Бєлавенцев обґрунтовано обвинувачується в тому, що він в лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньої змови з групою осіб з іншими представниками влади та посадовими особами Збройних сил РФ, виконуючи відведену йому роль у злочинному плані, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, призвело до тимчасової окупації півострова Крим та інших тяжких наслідків, інформує Генпрокуратура.

О.Бєлавенцев оголошений в розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на затримання та доправлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

20 листопада 2016 обвинувальний акт щодо О. Бєлавенцева передано до суду для подальшого проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Інкриміновані О. Бєлавенцеву особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

О. Бєлавенцев Олег Євгенович був повноважним представником президента РФ «Кримському федеральному окрузі» з 21 березня 2014 р. до 28 липня 2016 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА