13:26 01.12.2016

Розрахунки ЗРК на Херсонщині відпрацьовують запуски керованих ракет по БПЛА, що імітують "крилаті ракети"

2 хв читати

У четвер, 1 грудня, у рамках навчань Повітряних сил Збройних сил України у Херсонській області стартувала практична фаза контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності, інформують у командуванні ПС ЗСУ.

"З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєприпасів, у рамках проведення випробувань бойові розрахунки підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовують практичні завдання з бойовими (і імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям-безпілотним літальним апаратам типу ВР-3 "Рейс", які імітують політ "крилатої ракети", - йдеться в оприлюдненому близько полудня четверга повідомленні на сторінці командування ПС ЗСУ у Facebook.

При цьому в штабі наголосили, що "повітряні стрільби проходять виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням всіх норм міжнародного права".

Загальне керівництво випробуваннями здійснює командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов. Також, за ходом випробуваннями спостерігає начальник Генерального штабу ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

Раніше в четвер президент України Петро Порошенко заявив, що в рамках навчань ПС ЗСУ на півдні країни в четвер відбулися перші успішні запуски ракет. "Вже зараз надійшли перші повідомлення про успішні запуски, проведені сьогодні вранці. У цих навчаннях бере участь бойова і транспортна авіація, підрозділи зенітно-ракетних і радіотехнічних військ", - сказав він під час церемонії вручення штандарта батальйону оперативного призначення військової частини № 3066 в четвер у Києві.

У свою чергу, секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив про випробування ракет, які можуть вражати як повітряні, так і надводні цілі". Секретар РНБО пообіцяв, що відеофіксацію випробувань буде оприлюднено по їх завершенню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА