13:47 01.12.2016

Навчання ПС ЗСУ на Херсонщині із запусками зенітних ракет відбуваються без збоїв, провокацій від РФ наразі не було

2 хв читати
Навчання ПС ЗСУ на Херсонщині із запусками зенітних ракет відбуваються без збоїв, провокацій від РФ наразі не було

Практична фаза контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності, що стартувала в четвер у Херсонській області в рамках навчань Повітряних сил Збройних сил України, відбувається в штатному режимі, повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Станом на цю хвилину збоїв у проведенні навчань не зафіксовано. Поки що у нас не зафіксовано жодної провокації з боку Російської Федерації у зв'язку з їхніми погрозами на адресу цих навчань", - сказав він в четвер в ефірі телеканалу "112.Україна".

При цьому О. Мотузяник акцентував увагу на тому, що навчання, зокрема і контрольні випробування зенітних ракет, є плановими і підготовка до них здійснювалася протягом тривалого часу. "Це дуже важливі для нас навчання. ЗСУ готувалися до них майже рік", - наголосив він.

У свою чергу, спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив на брифінгу в четвер у Києві, що ситуація на адмінкордоні з Кримом спокійна і ніяких провокацій наразі не спостерігається.

"Що стосується обстановки поблизу адмінкордону, то ми не спостерігаємо скупчення російської техніки або особового складу. Безпосередньо на адмінкордоні ситуація спокійна і контрольована", - сказав він.

Спікер прикордонного відомства додав, що в рамках компетенції прикордонники відстежують ситуацію, що відбувається на адмінкордоні з півостровом. "Можу говорити лише про адмінкордон. КПВВ працюють у штатному режимі, надзвичайних подій немає за винятком обставин, які впливають на швидкість оформлення – періодично виходить з ладу база даних Митниці, це впливає на час оформлення транспортних засобів та громадян", - сказав О. Слободян.

Також, за його словами, відповідні структури відпрацювали кілька варіантів дій і реакційна можливий розвиток ситуації регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА