16:38 01.12.2016

Повітряні сили здійснили успішні запуски 16 ракет, на сьогодні навчання закінчено

2 хв читати
Повітряні сили здійснили успішні запуски 16 ракет, на сьогодні навчання закінчено

Міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко доповіли президентові Петру Порошенку, що розрахунки зенітно-ракетних комплексів підрозділів Повітряних сил ЗСУ у рамках навчань, що стартували в Херсонській області, здійснили успішні запуски 16 зенітних керованих ракет середньої дальності, повністю виконавши поставлені завдання.

"Спільно з начальником Генерального штабу Віктором Муженком доповіли президентові України - верховному головнокомандувачу про те, що 16 ракет запустили. План поставлених завдань виконано, стрільби вдалі: усі цілі вражено. На сьогодні навчання закінчилися", - повідомив С.Полторак в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Міністр оборони поінформував, що задіяні в навчаннях ПС ЗСУ підрозділи виконали поставлені перед ними завдання на цей день. "Навчання продовжаться завтра", - сказав С.Полторак.

Раніше в четвер П.Порошенко заявив, що у рамках навчань ПС ЗСУ на півдні країни в четвер відбулися перші успішні запуски ракет. "Уже зараз надійшли перші повідомлення про успішні запуски, проведені сьогодні вранці. У цих навчаннях бере участь бойова і транспортна авіація, підрозділи зенітно-ракетних і радіотехнічних військ", - сказав він під час церемонії вручення штандарту батальйону оперативного призначення військової частини № 3066 у Києві в четвер.

У свою чергу секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив журналістам, що ракети підтвердили свої бойові характеристики і влучили точно в ціль. "Ракетні комплекси, які випробовували, можуть надійно вражати і повітряні, і надводні цілі", - зазначив секретар РНБО України. Він наголосив, що навчання та ракетні запуски відбулися відповідно до затвердженої програми. Секретар РНБО пообіцяв, що відеофіксацію випробувань буде оприлюднено після їх завершення.

Пізніше в командуванні ПС ЗСУ поінформували, що "з метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєприпасів, у рамках проведення випробувань бойові розрахунки підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) запусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях-безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 "Рейс", які імітують політ "крилатої ракети".

В інформації командування виду військ зазначалося, що загальне керівництво випробуваннями здійснює командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов. Також за ходом випробуваннями спостерігає начальник Генерального штабу ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА