11:21 02.12.2016

Голова "Нафтогазу України" обговорив із представниками уряду США співробітництво в енергосфері

2 хв читати
Голова "Нафтогазу України" обговорив із представниками уряду США співробітництво в енергосфері

Голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв та ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко обговорили з представниками уряду США співробітництво в енергетичній сфері в Києві в четвер.

За даними прес-служби НАК, сторони обговорили широке коло питань енергетичної співпраці, зокрема кроки для досягнення газової незалежності України.

"Представники уряду США заявили про зацікавленість у продовженні активної співпраці з Україною в енергетичній сфері. Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням продовження реформування енергетичного сектора України та створення умов для забезпечення стабільного транзиту газу до Європи українською ГТС", - йдеться в повідомленні.

З боку США участь у зустрічі взяли особливий посланник і координатор з енергетичних питань Державного департаменту США Амос Хокстайн, заступник директора Бюро з питань енергетики держдепу Ніколь Гібсон, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович і дипломат економічного відділу посольства США в Україні Аня Брансон.

За даними прес-служби, А.Коболєв висловив вдячність уряду США за допомогу в питаннях відкриття реверсного постачання газу в Україну в 2014 році та підтримку в організації фінансування закупівель газу, завдяки чому "Нафтогаз" продовжує забезпечувати безперебійне постачання газу українським споживачам. Крім того, він подякував американській стороні за активну участь у реформуванні "Укргазвидобування", зокрема, в розробці стратегії збільшення видобутку до 2020 року.

А.Коболєв також відзначив важливу роль американських партнерів у реалізації плану реформування корпоративного управління підприємств групи "Нафтогаз".

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА