16:25 02.12.2016

Президенти України і Польщі доручили прискорити будівництво газового інтерконектора між країнами

1 хв читати
Президенти України і Польщі доручили прискорити будівництво газового інтерконектора між країнами

Президент України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда доручили прискорити будівництво газового інтерконектора між країнами, повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко в Twitter.

Як повідомлялося, транспортні оператори України "Укртрансгаз" і Польщі Gaz-System підготували техніко-економічне обґрунтування будівництва газопроводу-інтерконектора між країнами загальною протяжністю 99,3 км. Будівництво заплановано розпочати в 2017 році.

Перший етап проекту передбачає спорудження інтерконектора, що має забезпечити збільшення обсягу експорту природного газу з Польщі в Україну з річним обсягом до 5 млрд куб. м. Другий етап проекту надасть можливість збільшити обсяг експорту до 8 млрд куб. м в рік. Водночас рішення про реалізацію другого етапу залежатиме від підтвердженого інтересу ринку.

Угода про співпрацю з підготовки ТЕО проекту об'єднання польської та української газових систем "Укртрансгаз" і польська Gaz-System S. A підписали 17 грудня 2014 року. Документ передбачає не лише інтеграцію газотранспортних систем обох держав з метою збільшення обсягів імпорту газу до України з Європи через Польщу, але й забезпечення зберігання європейського газу до ПСГ України, його подальшої подачі споживачам із країн ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА