12:46 05.12.2016

На голову Харківської ОДА хочуть подати до суду за звинувачення в сепаратизмі

2 хв читати
На голову Харківської ОДА хочуть подати до суду за звинувачення в сепаратизмі

Лідер громадської організації "Український соціалістичний рух" Олексій Цвєтков має намір подати до суду на голову Харківської обласної державної організації Юлію Світличну за звинувачення в сепаратизмі.

"Я хотів провести з представниками місцевої залізниці форум, присвячений дотриманню трудового законодавства, проте це викликало істеричну реакцію у голови ОДА Юлії Світличної, яка вимагала у Служби безпеки звернути увагу на організацію "Український соціалістичний рух", яка готує проведення начебто сепаратистського форуму в Харкові. Чесно кажучи, мені це набридло, я подаю до суду на цю жінку, прошу пробачення, державного чиновника, яка не знає основних законів і, по суті, своїми висловлюваннями порушила присягу державного чиновника", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в понеділок.

О.Цвєтков зазначив, що має намір вимагати від голови ОДА Ю.Світличної спростувати інформацію, оприлюднену в ЗМІ, та вимагати в суді визнати її дії такими, що не відповідають законодавству.

Голова громадської організації також навів заяву депутата Європейського парламенту від партії "СІРІЗА", яка висловила занепокоєння можливим порушенням прав людини в Україні.

О.Цвєтков додав, що має намір і надалі подавати до суду на чиновників, які своїми висловлюваннями порушують закон.

Як повідомлялося, 29 листопада начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав, що запланований раніше форум було скасовано в результаті заходів, вжитих УСБУ спільно з Харківською облдержадміністрацією.

"За наявними даними, справжньою метою зазначеного заходу було під прикриттям нейтрального обговорення проблем залізничної галузі розпалювання невдоволення населення, дестабілізація та розхитування ситуації в Харківському регіоні", - написав В.Абдула.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА