16:22 07.12.2016

Глава ФДМ не має наміру подавати у відставку через критику прем'єр-міністра

2 хв читати
Глава ФДМ не має наміру подавати у відставку через критику прем'єр-міністра

Голова Фонду державного майна (ФДМ) України Ігор Білоус не має наміру подавати у відставку через критику на адресу відомства з боку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який вважає ФДМ нездатним ефективно проводити приватизацію за нинішнього керівництва.

"Зрозуміло, що прем'єр не задоволений результатами. Я б теж на його місці був би незадоволений результатами. Я думаю, що в нас ще будуть дискусії з приводу того, які деталі, що, власне, призвело до цього", - сказав він журналістам після засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Він додав, що 8-9 грудня передбачається проведення брифінгу, присвяченого невдалому повторному конкурсу на приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ), на якому будуть оголошені всі деталі.

"Ми будемо готувати звіт для прем'єра. Для нас результат конкурсу теж був несподіванкою", - зазначив глава ФДМ.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу заявив, що невдалий повторний конкурс із продажу 99,567% акцій ПАТ "ОПЗ" продемонстрував нездатність ФДМ у його нинішньому стані й за нинішнього керівництва ефективно проводити приватизацію.

"Останній конкурс із приватизації ОПЗ показав, що інституція (ФДМ - ІФ) просто абсолютно нездатна ефективно провести приватизацію, не здатна управляти державним майном", - сказав він.

"Я б звільнив усіх, хто управляє Фондом держмайна. Якби це були мої повноваження, всі були б вже звільнені", - заявив В.Гройсман.

Прес-служба ФДМ підтвердила, що на конкурс із приватизації ОПЗ не надійшло жодної заявки.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів знизив стартову ціну ОПЗ на повторному конкурсі, який має відбутися 14 грудня, в 2,6 раза порівняно з невдалим конкурсом у липні цього року - до 5,16 млрд грн.

Підприємство випускає хімічну продукцію, займається також перевалкою аміаку на морський транспорт. Завод в 2015 році отримав чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн попереднього року, чистий дохід зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА