16:41 08.12.2016

"Нафтогаз" долучився до Європейської федерації енерготрейдерів

2 хв читати
"Нафтогаз" долучився до Європейської федерації енерготрейдерів

НАК "Нафтогаз України" став асоційованим членом Європейської федерації енерготрейдерів (EFET), до складу якої входить понад ста компаній-енерготрейдерів з 27 країн Європи, повідомила прес-служба держхолдингу.

"Участь у EFET надасть "Нафтогазу" можливість отримувати оперативну інформацію про нові правила і законодавчі акти органів ЄС, що створить сприятливі умови для обміну досвідом з метою диверсифікації джерел і напрямків поставок", - йдеться в повідомленні.

За даними НАК, приєднання до організації також надсть можливість поглибити консультації між ЄС і Україною за підтримки нашої країни в адаптації законодавства до норм і стандартів ЄС та лібералізації вітчизняного ринку природного газу.

"Таке співробітництво сприятиме виконанню зобов'язань "Нафтогазу" як учасника європейського енергетичного ринку згідно з відповідними Регламентами та Директивами ЄС", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадують, що "Нафтогаз" працює з європейськими контрагентами за стандартними договорами EFET з 2015 року.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" в серпні-жовтні 2016 року купив 1,8 млрд куб. м природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S. p.A., RWE Supply & Trading GmbH і Uniper Global Commodities SE у рамках другого раунду використання відновлюваної кредитної лінії Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Середньозважена ціна контрактів до пунктів поставки становила $185 за 1 тис. куб. м. Загальна вартість 30 укладених договорів становила $334 млн, з яких $300 млн – кошти кредитної лінії $34 млн – власні кошти "Нафтогазу".

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА