15:50 12.12.2016

Частка РФ у балансі зовнішньої торгівлі України за час агресії скоротилася до 8%

2 хв читати
Частка РФ у балансі зовнішньої торгівлі України за час агресії скоротилася до 8%

Частка Росії в загальному балансі зовнішньої торгівлі України за час російської агресії скоротилася до 8%, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Нам було оголошено не тільки загарбницьку війну, війну у вигляді агресії і анексії Криму, нам було оголошено економічну блокаду ... Абсолютно незаконно, в порушення всіх правил СОТ, без будь-яких пояснень був закритий російський ринок. З 36%, ви знаєте, скільки сьогодні становить частка Росії в загальному балансі зовнішньої торгівлі України? – 8%", - заявив П. Порошенко, відкриваючи українсько-литовський бізнес-форум у понеділок у Києві.

У понеділок у Києві з робочим візитом перебуває президент Литви Даля Грибаускайте.

"І ми не просто вижили, а й забезпечили в цих умовах економічне зростання", – сказав він.

П. Порошенко також поінформував, що зараз Євросоюз лідирує в торгівлі з Україною. "Яке зараз місце посідає ЄС? Беззаперечне перше місце – більше 45%", - сказав президент, зазначивши, що вважає недостатнім цей показник.

Згідно з даними Держстату, експорт послуг з України в Росію за 9 місяців цього року зменшився до аналогічного періоду минулого року на 1,5% - до $2,22 млрд, тоді як імпорт послуг з Росії впав на 40,9% - до $0,30 млрд. У структурі експорту послуг на РФ припадає 31,8%, імпорту - 8,1%.

Що стосується торгівлі товарами, то експорт до РФ у січні-вересні цього року скоротився на 30,1% - до $2,55 млрд, тоді як імпорт з РФ - на 34,3%, до $3,62 млрд. У структурі експорту товарів на РФ припало 9,9%, імпорту - на 13,1%.

Сумарно за зовнішньоторговельного обігу України товарами та послугами за 9 місяців 2016 року $64,23 млр, частка Росії становила близько 13,5%.

На останньому піку економічного співробітництва в 2011 році, до початку застосування Москвою торговельних обмежень щодо Києва, експорт послуг у РФ становив $5,46 млрд, або 40,9% всього українського експорту послуг, а імпорт послуг з РФ - відповідно $0,95 млрд, або 15,3%.

Що стосується торгівлі товарами, то експорт у Росію в 2011 році досяг $19,82 млрд, або 29% всього українського експорту товарів, тоді як імпорт - відповідно $29,13 млрд, або 35,3%.

Сумарно при зовнішньоторговельному обігу України товарами та послугами у 2011 році $170,54 млрд, частка Росії становила близько 32,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА