13:09 16.12.2016

Одеська митниця поточного року перерахувала понад 160 млн грн на ремонт доріг, зокрема 60 млн грн - за листопад

2 хв читати
Одеська митниця поточного року перерахувала понад 160 млн грн на ремонт доріг, зокрема 60 млн грн - за листопад

Одеська митниця Державної фіскальної служби України перерахувала поточного року 163,6 млн грн на ремонт доріг у рамках експерименту з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення за рахунок перевиконання плану за митними платежами.

При цьому, як повідомила прес-служба Головного управління ДФС в Одеській області, лише в листопаді на ремонт доріг в Одеській області, зокрема на ремонт дороги Одеса-Рені, було перераховано 59,7 млн грн за рахунок перевиконання плану за митними платежами цього місяця на 120,6 млн грн.

Як повідомлялося, Петро Порошенко у вересні 2015 року підписав закон №666-VIII ""Про внесення зміни до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення".

Законодавчу ініціативу розроблено для забезпечення фінансування реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса-Рені (на Бухарест, М-15) і поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки Львів-Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород, М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе-Славське (Т-14-24).

Для цього передбачається спрямування до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабміном, 50% відсотків від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що стягуються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської та Львівської областей.

Як повідомлялося, 14 листопада екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська заявила про свою відставку та припинила з'являтися на роботі. Офіційний наказ про її звільнення було підписано 29 листопада. Згідно з документом, Ю.Марушевську звільнили з огляду на дисциплінарні порушення.

Сама Ю.Марушевська пояснила свій відхід через тиждень після заяви про відставку екс-голови Одеської обладміністрації Міхеіла Саакашвілі тим, що "всі інструменти реформування на регіональному рівні вичерпані".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА