15:26 16.12.2016

Мінфін України має намір зорієнтувати дефіцит держбюджету й відкрити бюджетні запити

2 хв читати
Мінфін України має намір зорієнтувати дефіцит держбюджету й відкрити бюджетні запити

Міністерство фінансів України має намір продовжити впровадження середньострокового бюджетного планування та підвищити роль гендерно-орієнтованого підходу в бюджетній реформі, повідомила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

"У бюджетному процесі багато швидких і приватних змін - це не дуже добре. Тому ми повинні вже зараз подумати на перспективу трьох років, а, може, навіть більше трьох років, і визначитися з чіткими завданнями зараз, чітко дотримуватися їх у бюджетній політиці, навіть коли ми говоримо про нові ініціативи", - сказала вона під час круглого столу в п'ятницю.

За словами О.Маркарової, передбачається таргетування дефіциту бюджету, посилення бюджетної дисципліни, підвищення ефективності бюджетних витрат, зокрема за рахунок переходу до фінансування послуг від змісту інфраструктури.

Пропонується також ввести бюджетну декларацію на три роки, яка буде містити й максимуми витрат і підвищення відповідальності для головних розпорядників бюджетних коштів.

"Що ми впроваджуємо нового - це максимуми витрат для кожного розпорядника, причому вже в декларації. Тобто це максимуми, за межі яких у процесі формування бюджету протягом року виходити буде не можна, їх можна буде уточнювати", - зазначила заступник міністра.

Крім того, планується введення публічних звітів про витрачання коштів за бюджетними програмами та про досягнення поставлених завдань, а також відкриття даних паспортів бюджетних програм та бюджетних запитів.

"Ми хочемо почати послідовну і прогнозовану бюджетну політику. Що це означає? Це означає, що ми повинні контролювати наш державний борг, наші витрати, і чітко моніторити наші доходи", - підкреслила О.Маркарова.

Серед перешкод для реалізації спланованого О.Маркарова зазначила недостатню інформацію про оцінку вартості галузевих реформ, відсутність середньострокових галузевих планів, мінливість бюджетних пріоритетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА